Лекарите в Гуанси-Чжуанския автономен район на Китай възстановиха сърцето на

...
Лекарите в Гуанси-Чжуанския автономен район на Китай възстановиха сърцето на
Коментари Харесай

Как мъж почина и се върна към живот след час?

Лекарите в Гуанси-Чжуанския самостоятелен регион на Китай възвърнаха сърцето на пациент един час, откакто то бе спряло да бие, оповестиха локални медии.

61-годишният китаец е бил диагностициран с . Няколко месеца по-късно брачната половинка му видяла, че той губи схващане у дома и извикала кола за спешна помощ. Пристигналите на място лекари открили, че мъжът е със сърдечен арест. На път за болничното заведение се пробвали да върнат китаеца към живота с дефибрилатор.

Слабият сърдечен темп на мъжа се възобновил, по тази причина болничното заведение незабавно решила да реалокира съживения пациент в по-голямо лечебно заведение. Там пациентът бе подложен на изкуствена белодробна вентилация. Състоянието му било оценено като сериозно. Бил е в дълбока кома, с ниско кръвно и не могъл да диша самичък. По-късно пациентът беше изместен в реанимация, където прекара още две седмици.

Сега китаецът към момента е в здравно заведение. Вече може да се храни и да поддържа връзка с други хора.

Смята се, че при положение на инфаркт лекарите имат шест минути , с цел да се опитат да възстановят сърдечния темп.

„ Обикновено лекарите се пробват да приложат сърдечно-белодробна реанимация за половин час и стопират, в случай че видят, че не работи “, сподели локален доктор. Но в тази ситуация фамилията на пациента упорствало медиците да продължат да пробват и " те не се отхвърлиха ", сподели локален доктор.

По-рано беше обявено, че 61-годишен гражданин на Австралия се е върнал към живот час и половина след клинична гибел. По думите на мъжа той нямал никакви мемоари от няколкото дни, прекарани в реанимацията.

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР