Лекарите в Берлин, които се борят за живота на руския

...
Лекарите в Берлин, които се борят за живота на руския
Коментари Харесай

Der Spiegel: Навални е отровен с вещество като в случая с Гебрев. Български лекари потърсени за съдействие

Лекарите в Берлин, които се борят за живота на съветския опозиционен политик Алексей Навални разкриха, че най-вероятно той е токсичен с вещество, с каквото е изработен опит за ликвидиране против българския предприемач Емилиян Гебрев. Новината тиражира известното немско списание Der Spiegel.
Уточнява се, че и в двата случая е употребявано бойно отровно вещество с нервно-паралитично деяние от групата „ Новичок “. Веществото се създава в руски, а през днешния ден в съветски секретни лаборатории под контрола на специфичните служби.

Описани са и реакциите на Гебрев след отравянето, които изцяло съответстват с недоволствата на Навални. И двамата описали, че имат болки в очите, а по-късно са изгубили схващане.

Емилиян Гебрев бе токсичен през април 2015 година Заедно с него пострадаха синът му и един от бизнес сътрудниците му. Тогава лекарите открили, че тримата са отровени, само че не разкрили с какво тъкмо.

Месец по-късно Гебрев е изписан от болничното заведение, само че малко по-късно още веднъж е признат по неотложност.

Дълго време българската прокуратура не даваше информация какво тъкмо се е случило. Когато абсурдът обаче стана обществено притежание, в осъществяване на закононарушението бяха обвинени трима съветски жители, които се оказапи сътрудници на
Всичко за Вашата сватба
военното разузнаване (ГРУ). Причина за отравянето на Гебрев се смята това, че той е изнасял оръжие за Грузия и Украйна.

През 2018 година с „ Новичок “ бяха отровени някогашният офицер от ГРУ Сергей Скрипал и щерка му Юлия в британски град Солсбъри. Непосредствено след покушението българинът Гебрев се обърнал към прокуратурата, тъй като доста от признаците съвпадали с неговото отравяне. Разследвания в няколко европейски страни потвърдиха, че възможните причинители са били и в Англия, и в България, и в Швейцария, и във Фронция…

Немските лекари са се обърнали към българските си сътрудници, с цел да получат повече информация по отношение на лекуването на Емилиян Гебрев, както и за откритата отрова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg