Лекарите в английска болница са изпълнили последното желание на пациент,

...
Лекарите в английска болница са изпълнили последното желание на пациент,
Коментари Харесай

Лекари изпълниха последното желание на пациент, умиращ от коронавирус

Лекарите в британска болница са изпълнили последното предпочитание на пациент, обречен на смърт от COVID-19, и му донесли халба бира, оповестява "Дейли Стар ".

Почетният секретар на Обществото за интензивно лекуване доктор Шондипон Лаха е разказал за случая, станал в болница в района на Северозападна Англия. Персоналът на болничното заведение е донесъл бира от известна ирландска марка на умиращия пациент и той я изпил преди да почине.

Често медицинският личен състав пуска музика за пациентите и държи ръцете им преди гибелта, защото роднините не могат да бъдат с тях заради заплахата от заразяване с ковид.

„ На лекарите им се постанова да поддържат връзка с членовете на фамилията на пациентите по телефона или по FaceTime. Най-често диалогът е обвързван с желанието за прекъсване на лекуването, когато стане ясно, че пациентът няма да оцелее. И е доста мъчно да се водят такива диалози със фамилиите ”, споделил е Лаха.

Според него има случаи, когато чиновници на интензивни отделения са страдали от посттравматичен синдром. „ Понякога отивате на работа, поглеждате хората към вас и си мислите„ Какво става? “ Това е като два разнообразни свята ”, добавил е лекарят.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР