Лекарите у нас все още гадаят какво ще се случи,

...
Лекарите у нас все още гадаят какво ще се случи,
Коментари Харесай

Д-р Чобанова: Грип няма! При тези симптоми на 90% сте с COVID-19

Лекарите у нас към момента гадаят какво ще се случи, когато сезонният грип срещне COVID-19 . До момента у нас към момента няма регистрирани случаи на грип, по тази причина хората, които имат такива симптоми , най-вероятно са инфектирани с ковид.

Това съобщи ръководителят на Сдружението на общопрактитуващите лекари в София-област д-р Виктория Чобанова .

Тя към момента не е срещала грип. Според нея спомагателните 1000 лв. за джипитата ще им дадът тласък.

„ Ние не сме спирали да сме на първа линия, от началото на епидемията имаме пациенти на домашно лекуване, които ревизираме и лекуваме. Електронно издаване на проби нямаме по какъв начин да се провежда до края на седмицата. Нямам по какъв начин да се издават от персонални лекари “, съобщи доктор Чобанова пред БТВ.

Тя изясни, че доста хора със признаци на домашно лекуване, които нямат пари за PCR, не са включени в статистиката, само че евентуално са заболели от COVID-19.

„ Не знам за какво в нашата страна се одобри, че диагнозата ковид се слага единствено с PCR, в медицината диагноза се слага с анамнеза. Потвърждение лабораторно, някакво имаме, от проучванията, което е PCR-ът “, сподели още експертът.

Д-р Чобанова прикани тестванията да са безвъзмездни и посочи, че от началото на епидемията общопрактикуващите лекари упорстват за това. Тя добави и че не е правилно, че през РЗИ всеки с недоволства може да получи тест, като разясни, че даже лекари нямат достъп от време на време до гратис тестване.

„ Това, което министърът разгласи, че през РЗИ всеки пациент с недоволства, може да получи тест, не е правилно, може би на някои съумяват да създадат, само че не и на огромната част от хората в това число и сътрудници нямат достъп до безвъзмездни проби “, сподели доктор Чобанова.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР