Лекарите ще дават процент инвалидност и за второ, трето и

...
Лекарите ще дават процент инвалидност и за второ, трето и
Коментари Харесай

Ще се добавят болести за ТЕЛК, текстът се вписва...

Лекарите ще дават % неработоспособност и за второ, трето и всяко заболяване на пациентите, само че единствено в случай че то е оценено на над 50% неработоспособност. Това обаче ще бъде вписано в допълнение в измененията за здравната експертиза. Гарант, че ще стане, ще е персонално вицепремиерът Валери Симеонов, написа 24 часа.

Във вторник здравното министерство отново качи остарелия план за радикални промени в издаването на решенията за ТЕЛК. Там обаче липсваха текстовете за процентите за вторите болести. В специфичен протокол от срещата с хората с увреждания седят подписите на вицепремиера Симеонов и здравния министър Кирил Ананиев, който е пратен до организациите, дружно със относителен разбор на измененията.

“Хората с увреждания не би трябвало да се тормозят, обещанията ще бъдат спазени и гаранцията е вицепремиерът ”, даде обещание Симеонов.

 

Проектът планува още за всяка диагноза към този момент да се дава тъкмо избран % неработоспособност, а не с диапазони, както е в този момент. Завишени са процентите при някои злокачествени болести. При стенокардия вместо 30-50% към този момент ще се дават 40%, когато сърцето не може да поема задоволително количество кръв, и 50%, в случай че не изпомпва задоволително.

В идващите 30 дни всеки може да изпрати своето мнение, като от здравното министерство ще се срещнат още веднъж и с хората с увреждания. Още по тематиката четете тук.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР