Лекарите ще бъдат компенсирани с около 600 лв., фелдшерите и

...
Лекарите ще бъдат компенсирани с около 600 лв., фелдшерите и
Коментари Харесай

Компенсират работещите в Спешна помощ с до 600 лв. към заплатата от 1 октомври

Лекарите ще бъдат обезщетени с към 600 лева, фелдшерите и медицинските сестри - с към 400 лв., санитарите - с към 350, водачите на коли за спешна помощ - с към 150 лева, парамедиците - с към 170 лева Тази отплата влиза в действие от първи октомври, добави министърът. Общата стойност на отпуснатите средства е в размер на 9.8 млн. лева

 

Мярката ще важи до края на годината, защото на хората не може да бъде увеличена заплатата поради неналичието на работещ парламент.

 

„ При чиновниците на РЗИ, които също са в протестна подготвеност поради ниски заплати, е трябвало да се случи усъвършенстване. Няма по какъв начин да се усъвършенства бранша сега, защото и сега съставът е доста понижен. РЗИ доста съответно реагира при наводненията в карловските села, имахме 55 индивида на терен след бедствието “, разясни доктор Меджидиев, представен от БГНЕС.

 

„ В момента нямам законов механизъм да гласоподавам нарастване на заплатите на никое място - това може да направи единствено Народното събрание, който да заложи тези средства и отсега нататък. В момента водим договаряния с Министерство на здравеопазването какво да създадем. Напълно ги разбирам хората “, добави служебният министър на опазването на здравето.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР