Лекарите от ВМА правят чудеса и аз съм едно от

...
Лекарите от ВМА правят чудеса и аз съм едно от
Коментари Харесай

24-годишен румънец: Бях на косъм от смъртта заради COVID-19, но лекари от ВМА спасиха живота ми

Лекарите от ВМА вършат чудеса и аз съм едно от тях! – това написа в писмо до медиците от ВМА 24-годишният румънски жител Александру.

Миналата Коледа животът му се прекатурва. Младият мъж работи 2 месеца в София, когато е признат за лекуване в реанимацията на ВМА. Коронавирусната зараза е поразила целия му организъм.

Състоянието му е сериозно и всяка секунда е от голяма важност. Прекарва повече от 2 месеца на апаратна вентилация, а в спасяването му се включват няколко клиники. Майка му съумява да го види 58 дни след хоспитализирането му, когато е екстубиран. Но борбата за живота му продължава и по-късно. След дългото интензивно лекуване, Александру бил като новороден – трябвало още веднъж да се научи да приказва и да се движи.

Седмици усилена работа съумяват още веднъж да го вдигнат на крайници, а в края на месец март Александру е изписан и продължава рехабилитацията си в Италия, където живее цялото му семейство.

Година по-късно той се обръща към своите спасители с думи на признателност и пробвайки се да им вдъхне кураж в тежките времена на тествания:

До прелестния личен състав на ВМА-Анестезиология и интензивно лекуване, ангелите в бели одежди, които избавиха живота ми!

Пиша това писмо с цел да изкажа откровената си признателност за това, че дадохте опция на моя млад живот да продължи.

Днес съм доста по-самостоятелен – ходя, храня се, приказвам без непозната помощ. Почти съм подготвен да хвърча още веднъж, може би към нови провокации този път.

Аз и моето семейство мислим постоянно за вас и се питаме дали сте добре. Опитвахме да се осведомяваме, звъняхме в Реанимация,но ни дадоха отговор,че поради рецесията с COVID-19 всички сте доста заети.

Вие всички сте доста специфични, освен сте блестящи експерти, само че и индивиди с основно “Ч ". Винаги загрижени, точни и навременни в дейностите си. Сега разбирам за какво споделят, че сте измежду най-хубавите на Балканите. Ако в миналото се върна в България, доста бих желал пътищата ни още веднъж да се пресекат (разбира се при по-добри мотиви и условия ). Бих желал това, което претърпях да бъде образец за други, да се знае, а не да се отхвърля тази ужасна пандемия. През месец август и аз се имунизирах.

Знам, че сте доста изтощени, без почивки и по тази причина желая да Ви кажа още веднъж – коства си, тъй като Вие вършиме чудеса и аз съм едно от тях!

Безкрайни благодарности от Алекс и цялото му семейство!

Пожелаваме на всички светли и спокойни празници.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР