Лекарите от спешното отделение в Силистра, които подадоха колективна оставка

...
Лекарите от спешното отделение в Силистра, които подадоха колективна оставка
Коментари Харесай

Медици искат агресорите да полагат общество полезен труд в спешните отделения

Лекарите от незабавното поделение в Силистра, които подадоха групова оставка поради следващ случай на експанзия против техен сътрудник и последвалите обиди в обществените мрежи, ще отработят предизвестието си.
Лекарите към този момент са подали оставките си, само че ще са на работа още 15 дни в границите на предизвестията си, с цел да изпълнят лекарския си дълг, съобщи БГНЕС.
„ Всички тези хора са извънредно виновни и те не могат да си разрешат да оставят региона без същинска незабавна помощ ”, съобщи шефът на МБАЛ Силистра доктор Даниела Костадинова.
„ Утре, различен ден ние ще си подадем оставките, това не е проблем. Въпросът е какво ще вършат по-късно същинските незабавни положения. Къде ще идат ”, запита доктор Бейти Насуф.
От болничното заведение в Силистра споделят, че ще създадат всичко допустимо, с цел да задържат младите експерти, защото без тях цялата област може да остане без Спешна помощ.
„ Ако няма някаква смяна – законова или на отношението на хората по отношение на нас, ние ще би трябвало да напуснем отделението ”, сподели и доктор Пламен Петков.
„ Знам, че има доста хора, които ни поддържат, само че те не са толкоз дейни, колкото злобарите в обществените мрежи. Апелирам тези хора да изразят, по метод, който сметнат за належащо поддръжката си за тези младежи, с цел да им върнат тяхната поддръжка и религия, че има смисъл да останат в България и Силистра ”, прикани шефът на лечебното заведение.
Лекарите ще упорстват за законови промени във връзка с хората, показали експанзия против медици. Предложението им е те да поставят публично потребен труд в незабавните отделения на лечебните заведения.
Вижте още:
Лекари готвят групова оставка поради принуждение над техен колега
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР