Лекарите от Спешната помощ в Горна Оряховица са по-спокойни след

...
Лекарите от Спешната помощ в Горна Оряховица са по-спокойни след
Коментари Харесай

Спешните медици от Горна Оряховица са доволни от охраната си

Лекарите от Спешната помощ в Горна Оряховица са по-спокойни след назначението на защита, съобщи Българска национална телевизия.

Вече трета седмица лекарите разполагат с физическа защита през нощта и паник бутони във всички коли за спешна помощ. Те са удовлетворени от смяната и настояват, че се усещат по-защитени.

Лекарите показват, че се вижда смяна и в самите пациенти, а това съгласно тях е най-важното. Вече не са по този начин нападателни, внимават по какъв начин се държат и не ни повдигат висок звук както преди, споделя фелдшерката Емилия Иванова.Тя беше една от медиците, които подадоха молби за овакантяване след нападението на собствен сътрудник. Днес тя, също като останалите медицински чиновници от филиала, е отдръпнала оставката си.

Лекарите обаче са безапелационни, че такива ограничения за сигурност би трябвало да има във всички незабавни центрове в страната. Припомняме, в края на януари медиците от Спешното в Горна Оряховица всеобщо подадоха заявки за овакантяване. Причината беше следващият случай на експанзия към доктор по време на нощно дежурство.

Заради нападението министърът на опазването на здравето сезира основния прокурор и изиска предпочитано следствие. Преди два дни пък той даде обещание и 24-часова физическа защита на Филиала и увери, че новите 400 коли за спешна помощ, които ще бъдат доставени за модернизацията на Спешната помощ, ще бъдат оборудвани с паник бутони.

На 1 февруари започнаха дежурствата на физическата защита в Спешното поделение. Така филиалът стана първият в страната, охраняван с жива защита от частна компания.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР