Лекарите от пловдивската болница Свети Мина“ блокираха за 10 минути

...
Лекарите от пловдивската болница Свети Мина“ блокираха за 10 минути
Коментари Харесай

Протест в Пловдив за бъдещето на общинската болница

Лекарите от пловдивската болница „ Свети Мина “ блокираха за 10 минути кръговото кръстовище на жп гарата от страната на бул. „ Руски “ и „ Иван Вазов “, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус ” - Пловдив. Медиците излязоха на митингът поради забавяне на майското им заплащане и против решението на Общинския съвет МБАЛ „ Свети Мина “ да бъде слята с някогашната Втора градска болница в града. Водачите на транспортни средства на натовареното кръстовище безмълвно изчакаха митинга в символ на съпричастност с хората в бели престилки. Управителят на болничното заведение съобщи, че възнагражденията на личния състав са изплатени в петък, само че доста от медиците твърдяха, че към момента нямат по сметките превод.

Всъщност това, което ги плаши е бъдещето на болничното заведение, която е знакова за пловдивчани и се намира на основно място. Според тях, се цели закриване на болничното заведение. Освен това при вероятно обединение с друго болнично заведение заради дублиращи действия на двете здравни заведения доста хора ще останат без работа.

Според общинската администрация сливането е единственият метод болница „ Свети Мина “ да продължи да съществува, а Общинският съвет отпусна 2 млн. лв. за разплащане на просрочени отговорности към кредиторите на лечебното заведение. Болницата продължава да натрупа задължения и сега има към 600 000 лв. отговорности.
Протестът на личния състав ще продължи и в идващите дни до момента в който не се трансформират проектите за бъдещето на общинската болница, обявиха медиците./ Focus News
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР