Лекарите от общинската болница в Карлово МБАЛ „Д-р Киро Попов“

...
Лекарите от общинската болница в Карлово МБАЛ „Д-р Киро Попов“
Коментари Харесай

Лекарите от общинската болница в Карлово оттеглиха оставките си

Лекарите от общинската болница в Карлово МБАЛ „ Д-р Киро Попов “ отдръпнаха предизвестията си за овакантяване, които подадоха в петък след близо двучасовата среща с регионалния шеф Дани Каназирева, написа „ Фокус “.

16 от 20-те лекари в болничното заведение в Карлово подадоха оставка поради открития незабавен кабинет предходната седмица.
Масови оставки на лекари в карловската болница Причина за това е открит преди два дни незабавен кабинет, от който медиците считат, че няма потребност
На срещата участва и шефът на Спешна помощ - Пловдив доктор Иван Стойнов, доктор Сийка Димчева от РЗИ и секретарят на пловдивската гилдия на Българския лекарски съюз доктор Георги Кръстев.

След като бяха чути всички страни, по предложение на регионалния шеф, се взе решение в период от 10 дни да бъде направено и подписано съглашение сред Центъра за Спешна помощ и болничното заведение по какъв метод да бъде проведена взаимната активност сред двете лечебни структури, тъй че да бъде обезпечена спешността при обслужване на пациентите. До сключване на съглашението приемният кабинет няма да работи.

По думите на доктор Сийка Димчева работата на лечебното заведение би трябвало да се провежда по този начин, че на пациентите да бъде обезпечено 24-часово обслужване на пациентите при неотложност на територията на Община Карлово.

„ До този миг не бяхме наясно какво се случва. След днешния диалог взехме решение, със единодушието на всички сътрудници, да си оттеглим предизвестията в името на това да се реализира договореност сред Спешна помощ и болничното заведение и да се реши по какъв метод ще работим и консултираме пациенти. Ние и до в този момент не сме оставяли при потребност пациент на Спешна помощ, без да е съветван, само че нямаме сили да поемем още един кабинет. Надяваме се нещата да се контролират и да решим противоречивите въпроси “, съобщи доктор Дориана Маринова, която е ръководител на локалната конструкция на РК на БЛС и е педиатър в болничното заведение.
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 1 990 25 93 461 Света 4 219 704 41 550 284 805 1 507 931 Заразени* Нови Починали България 1 990 25 93 Света 4 219 704 41 550 284 805
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР