Лекарите ни са разчекнати от работа, те са смачкани от

...
Лекарите ни са разчекнати от работа, те са смачкани от
Коментари Харесай

Здравният министър: Лекарите са разчекнати от работа и обругани

" Лекарите ни са разчекнати от работа, те са смачкани от работа и обругавани от началниците ". Това съобщи пред здравната комисия в Народното събрание министърът на опазването на здравето проф. доктор Николай Петров, отговаряйки на въпрос за насилието над медиците ни.

Според него лекарите би трябвало да имат заслужено възнаграждение, с цел да се усещат подтиквани.

Министърът упрекна и началниците на клиники за недобрия микроклимат в лечебните заведения. " Рибата се вмирисва откъм главата, какъвто началникът - подобен и личният състав. Простак - шеф, простаци - подчинени ", разяснява Петров.

Според него сериозните звена в лечебните заведения са там, където се оповестяват недобри вести. По-рядко са нападенията в родилните отделения, тъй като там работата е " цветя, бонбони и уиски ".

Спешните медици също са измежду честите жертви на експанзия над медицински личен състав от пациенти или техни родственици. Затова се възнамерява въвеждане на паник бутони в колите за спешна помощ, сподели той пред депутатите.

По време на блитц контрола стана ясно и че здравният министър е подготвен да изпрати прокурори " на крадливи шефове на лечебни заведения ". По този въпрос Петров е е разговарял през днешния ден с основния прокурор Сотир Цацаров.

Пред здравната комисия той описа случай от практиката му на министър. Получил е писмо от столична болница, чийто началник изискал незабавно от здравното ведомство 70 000 лева, с цел да не затвори болничното заведение. Спукало й се котелното и имала потребност от нов траснформатор. Веднага била назначена инспекция. Оказало се, че ремонтът на котелното и траснформатора коства 17 000 лева

Министърът изпратил във въпросната болница заместника си Мирослав Ненков и проверяващ екип от министерството. Те заварили болните единствено с надзирател, нямало ги нито шефът на болничното заведение, нито някой от заместник-ръководителите.

Това вбесило министър Петров, който е безапелационен, че в тази ситуация става въпрос за закононарушение.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР