Лекарите казали 16 пъти на родителите на 14-годишният Джейк Рафърти

...
Лекарите казали 16 пъти на родителите на 14-годишният Джейк Рафърти
Коментари Харесай

Въпреки смъртната присъда от лекарите 14-годишно момче се върна от оня свят

Лекарите споделили 16 пъти на родителите на 14-годишният Джейк Рафърти от Кент, Англия, че детето им е обречено, и напъните им са напразни. Но двойката не се съобщи и победи рака, който се опита да им отнеме сина.

Лекарите от клиника в Кент " погребали " Джейк още през 2013 година, откакто в гръбнака му били открити осем нападателни тумори, написа Daily Mail, представен от Zdrave.to.

" Джейк наподобява на мен. Въпреки възрастта си, той е същински войник и отива до края, въпреки лекарите 16 пъти да ни споделяха, че той е жертван. Веднъж дори го отпратиха вкъщи, с цел да почине в кръга на фамилията ", споделя бащата на Джейк Адриан Рафърти

Единствената интервенция, която можела не да избави по някакъв метод, а да удължите живота на детето, била доста скъпа. След 20 часа под наркоза върху операционната маса, Джейк останал неподвижен и прикрепен в инвалидна количка, само че жив. През идващите шест седмици той трябвало да понесе трудно мъчителна химиотерапия.

По време на изнурителното лекуване Джейк почнал да страда от спазми и мощно измършавял. Но това не било  най-лошото нещо, а фактът, че туморите се удвоили.

" Решихме да изоставим обичайните способи на лекуване, които ни оферират в болничното заведение. Ние самите взехме Джейк и заминахме на прегледи при лекари в Индия, Съединени американски щати и Испания ", споделя майката на Джейк Ема Рафърти

В продължение на две години родителите похарчили повече от 40 хиляди $ за лекуването на детето. Изненадващо при Джейк почнали да се възвръщат мускулите. Последните проучвания на кръвта и ядрено-магнитният резонанс посочили, че туморите на Джейк стартират да понижава, а положението му се стабилизира. Джейк към този момент не приема никакви медикаменти и не е обвързван с дихателния уред.

" Лекарите в болничното заведение, които предсказаха гибелта на Джейк, не имат вяра на очите им, споделят, че това е знамение и те ни молят да продължим да действаме ", споделя Ема Рафърти

Състоянието на момчето се усъвършенства с всеки минал месец. Той към този момент прави проекти, по какъв начин още веднъж ще играе на Xbox и ще пътува по света. Въпреки това, лекарите, въпреки и да удовлетворени от настоящото положение на детето, се притесняват, че ракът може да се върне.

" Неговото чудотворно излекуване би било невероятно без помощта на нашите родственици и непознати, които подариха кръгли суми ", признателна е Ема Рафърти

Сега Адриан и Ема събират пари за възстановителна физиотерапия за детето, което ще се организира два пъти седмично.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР