Лекарите и зъболекарите в Словения започнаха в 7:00 ч. местно

...
Лекарите и зъболекарите в Словения започнаха в 7:00 ч. местно
Коментари Харесай

Лекарите и зъболекарите в Словения започнаха еднодневна предупредителна стачка

Лекарите и зъболекарите в Словения започнаха в 7:00 ч. локално време еднодневна предупредителна стачка поради неизпълнени задължения на държавното управление по към този момент реализирани съглашения, заяви словенската национална телевизия РТВ Сло. Служителите ще работят в понижен състав до 21:00 ч. през днешния ден.

По време на стачката в опазването на здравето ще се дават услуги, без които би бил заплашен животът на жителите или съществено би се увредило здравето им. Неспешни услуги ще се оферират единствено на бременни дами, деца и възрастни хора.

В останалите случаи множеството медицински услуги ще се оферират по същия график, както по празници. Съгласно закона грижите за онкоболни, бременни и родилки, деца до 18-годишна възраст и лица над 65-годишна възраст би трябвало да бъдат непрекъснати.

Спешна здравна помощ ще бъде обезпечена за всички неотложни случаи. Председателят на Съюза на лекарите и зъболекарите Фидес Дамян Полх изясни, че условията на стачкуващите са елементарни и се основават на две подписани през октомври 2022 година и януари 2023 година съглашения. „ Стачката на лекарите е доста лимитирана, тъй че с еднодневна стачка няма да предизвикаме такова разстройване в процеса.

По-лошо би било държавното управление да вземе решение да продължи да пренебрегва настояванията ни “, сподели Полх и добави, че се планува цялостна стачка от 15 януари, в случай че условията на чиновниците в опазването на здравето не бъдат изпълнени. Неизпълнените по споразуменията отговорности плануват последователно нарастване на заплатите и акомодация на системата за възнаграждение към работата и сложността на специалностите в опазването на здравето.

Лекарите упорстват и за унищожаване на неравенството в заплащането.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР