Лекарите и сестрите на УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов" излизат на протест във

...
Лекарите и сестрите на УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов" излизат на протест във
Коментари Харесай

Пирогов пак излизат на протест


Лекарите и сестрите на УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов " излизат на митинг във вторник (5 декември) в 13 ч. Това оповестиха от синдилна секция "Подкрепа " в незабавната помощ. Те са изпратили писмо до министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев с редица претенции и оставка на изпълнителния шеф на "Пирогов " проф. Асен Балтов.

Публикуваме цялото отворено писмо до министъра

Уважаеми господин Министър,

Сезираме Ви за възходящото напрежение в най-голямата незабавна болница в България, подбудено от безредното и некадърно ръководство на настоящето Ръководство, изразяващо се в:

1. Стихийни и недомислени дейности и Заповеди на Изпълнителния Директор, нарушаващи естественият темп, влошаващи работната конюнктура, което предстоящо води до изчерпващото се самообладание на личния състав. Визираме „ Структурни промени”, които се показват в смяна на абревиатурата от клиники в отделения, която от своя страна изисква слагане при шестмесечен изпитателен период на работа на лекари с потвърдени професионални качества. Подобно деяние на първо място е подчинено на личностни взаимоотношения и неприемливи опити за реваншизъм за избавяне от „ неудобните”.

2. Скандални назначения и безпричинно раздуване на административни длъжности с високи трудови хонорари за сметка на медицински чиновници, свързани директно с лечебния развой. (пример от последните дни: назначение на зам. Директор по административна активност – началника на кабинета на служебния министър Илко Семерджиев, когато в това време болничното заведение разполага с Директор Дирекция административни дейности).

3. Некомпетентно ръководство с уклончиви мениджърски похвати на болничното заведение, отразено в прогресиращо неприятните финансови резултати за последните осем месеца от ръководството на проф. Балтов.

4. Лоша/изцяло изчезнала кадрова политика в посока задържане и мотивация на лекари експерти, хабилитирани лица и експерти по здравни грижи.

5. Прилагането на недобри медицински практики води до боязън и демотивация измежду личния състав в така и така напрегнатото всекидневие, нарушават се съществени правила на работа по стандарти с следващо съмнение от страна на пациентите и понижаване на техният приток към болничното заведение.

7. Ежедневни са опитите за редовно нарушение на трудово–правни разпореждания, касаещи трудово-правни връзки със чиновниците.

8. Създаване на извънредно огромно напрежение измежду лекарите-специализанти, поради правене на месечен график с наряди не в клиниките за специализация, а на входа на Болницата, което е унизително и е сериозна причина за загуба на млади фрагменти. Считаме тази обстановка за неприемлива.

Уважаеми господин Министър, на съображение горепосоченото, мотивираме настояванията си за ОСТАВКАТА на Изпълнителния Директор, както и на цялото Ръководство на болничното заведение.

ЗАЯВЯВАМЕ, че сме в подготвеност за протестни дейности с следващи групови оставки на основни звена в УМБАЛСМ „ Н.И.Пирогов”, без които би се парализирала цялостната активност на болничното заведение.

Ръководството на Секретен сътрудник КТ Подкрепа
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР