Лекарите го наричат супермен, макар то да е най-малкото човече

...
Лекарите го наричат супермен, макар то да е най-малкото човече
Коментари Харесай

В Полша се роди бебе с тегло 440 г. Волята му за живот е поразяваща!

Лекарите го назовават супермен, въпреки то да е най-малкото дребосъче в Полша.

Пьотър се родил на 28-та седмица от бременноста, в продължение на половин година лекарите от Познан се борят за живота му.

Когато се появил на бял свят, той тежал 400 грама, а растежът му бил 30 см. Лекарите споделят, че момченцето има огромно предпочитание да живее.

„ След сериозно значимия първи месец той стартира да качва тегло и в този момент пораства със същите темпове като другите деца “ – споделя докторът на медицинските науки Моника Борковска-Клос.

Момчето понесло две интервенции на храносмилателния тракт, само че най-лошото към този момент е зад тила, макар че е задължен да се бори всеки ден.

„ Чувствам наслада, че мога да се докосна до него и да не му навредя. Той ми се усмихва, коства ми се “ – споделя майката на бебето Силвия Боциан.

Момчето не трябва да се взима на ръце, с цел да не се повреди инцидентно. Според формалните статистики, се избавят деца, родени на 22-та седмица с тегло от 500 грама. Пьотър се родил по-късно, само че тежал по-малко.

Майката още не знае цвета на очите на своя наследник. Засега са тъмни, само че бащата е уверен, че ще бъдат зелени като неговите.

Надяваме се малчуганът скоро да се оправи!

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР