Лекари във Велико Търново и Плевен търсят начин как да

...
Лекари във Велико Търново и Плевен търсят начин как да
Коментари Харесай

250-килограмова жена търси начин да премахне тумор, пожарник...

Лекари във Велико Търново и Плевен търсят метод по какъв начин да оказват помощ на пациентка със свръхтегло, която има и голям израстък. 41-годишната жена от Долна Оряховица тежи 250 кг и с цел да бъде превозена до МОБАЛ " Д-р Стефан Черкезов " в старопрестолната столица е трябвало да бъде потърсена помощ от пожарната, написа в. " Борба ".

В неделя към 17 часа на тел. 112 е подаден сигнал за жена със свръхтегло от 250 кг, която има потребност от лекарска помощ. Посоченият адрес се намира в Долна Оряховица, където отива екип на филиала за Спешна помощ. Пациентката е едвам на 41 години, само че в тежко положение и с голям израстък в корема.

За да бъде превозена до лечебно заведение, парамедикът и фелдшерът потърсили подпомагане от пожарната. Наложило се огнеборците да извадят пациентката на носилка през прозореца на къщата, в която живее. Пренасянето им лишило повече от час.

Здравните служащи предизвестили за 250-килограмовата пациентка в Спешно поделение на МОБАЛ „ Д-р Стефан Черкезов “, където на входа на звеното чакали още два екипа на локалната противопожарна дирекция. След осъществяване на прегледи и проучвания 41-годишната жена е върната назад у дома и ще се търси вид за профилирано хирургично лекуване в Плевен.

Само преди две седмици огнеборците във Велико Търново още веднъж бяха мобилизирани да оказват помощ за превозване до регионалната болница на различен свръхтежък пациент. Той бе с тегло 150 кг и с диагноза COVID-19.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР