Лекари споделиха кои са признаците за рака на стомаха, пише

...
Лекари споделиха кои са признаците за рака на стомаха, пише
Коментари Харесай

Кои са най-често пренебрегваните признаци на рак на стомаха

Лекари споделиха кои са признаците за рака на стомаха, написа немското списание Focus. В ранните стадии болестта постоянно няма признаци.

Повечето хора не приписват признаците си на рак, а по-скоро ги подценяват и мислят, че става дума за сензитивен корем или нетърпимост към храни. Експертите показаха това като една от аргументите две трети от пациентите да бъдат диагностицирани с рак на стомаха единствено в напреднал етап. Лекарите приканиха хората да бъдат изключително деликатни, в случай че има сензитивност към кафе, алкохол или някои типове плодове.

Внезапното омерзение към избрани храни като месо, също би трябвало да бъде обезпокоително.

Може да има непрекъсната болежка, напън и отичане в горната част на корема, неприятно храносмилане, затруднено преглъщане, загуба на вкус. Често пациентите оригват и повръщат, изпитват и гадене. Освен това присъщи са и общите признаци на онкологични болести: отмалялост, безсилие, понижена продуктивност.

Медиците припомниха, че откриването на рак в ранните стадии усилва възможностите за възобновяване. Преди това те споделиха, че бързото чувство за задоволеност по време на хранене може да е симптом на рак на стомаха. Онколозите показаха загубата на вкус като различен непредвиден симптом на заболяването. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР