Лекари, сестри и санитари излязоха на протест пред спешната болница

...
Лекари, сестри и санитари излязоха на протест пред спешната болница
Коментари Харесай

Протест пред Пирогов в защита на проф. Асен Балтов, бул. Цар Борис ІІІ е блокиран

Лекари, сестри и санитари излязоха на митинг пред незабавната болница " Пирогов " в София, с цел да защитят уволнения си шеф проф. Асен Балтов. Те носеха саморъчно направени плакати с надпис - " Пирогов не точи касата " и скандираха - " Всеки ден ще е по този начин ".

Малко след 9 часа протестиращите блокираха и основния бул. " Цар Борис ІІІ ", предизвиквайки голямо запушване и клони от коли.

Здравният министър Стойчо Кацаров уволни Балтов поради откритите от здравната каса фиктивни действия, за които болничното заведение е получила непозволено над 1 млн. лв. от фонда и в този момент би трябвало да ги връща. На негово мястобе назначен проф. Иван Поромански – шеф Клиника по гнойно- септична хирургия на болничното заведение.

Недоволният медицински личен състав на лечебното заведение съобщи, че е подготвен всеки ден да излиза на митинг, до момента в който проф. Балтов не бъде върнат на поста. Протестиращи подсетиха, че такива митинги е имало и преди години против един различен министър на опазването на здравето. Всички изказали се пред националните малките екрани дефинираха проф. Балтов като „ прелестен експерт “. Протестиращите са възмутени и от обвиняванията, че са източвали касата с фиктивни контракти, до момента в който са спасявали хората от Covid-19.

Уволненият проф. Балтов съобщи, че е схванал от медиите за уволнението си.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР