Лекари призоваха хората да не си купуват домове и коли,

...
Лекари призоваха хората да не си купуват домове и коли,
Коментари Харесай

ВНИМАНИЕ! Не купувайте НИЩО от пушачи, грози ви…

Лекари приканиха хората да не си купуват домове и коли, принадлежали на пушачи, тъй като токсините се пропиват на всички места. Това е апел на бостънски педиатри.

"Така е. Това е трета ръка пушек, който оставан неусетен за обществото, само че не по този начин споделя науката ", разяснява пред "Здравей, България " пулмологът доктор София Ангелова. Той се усеща по жълтите завеси у дома и по миризмата на пепелник.

"Когато пушачите възпламенят цигара в едно затворено помещение, в дима се съдържат доста токсични субстанции. Когато рисковите катрани се охладят, те се трансформират в леплива течност, която попада върху килимите, стените и таваните ", уточни тя. И добави, че още през 2009 година е било потвърдено, че те са 8 400.

15 мг смола отделя всеки пушач единствено с една цигара - тази смола попада върху стените, тапицерия. След години тези субстанции илизат в околната среда. Тази течност мъчно се почиства, даже и в случай че човек постоянно чисто или пере завеси, тапицерия.

Тя уточни, че децата са най-уязвимите, тъй като те изразходват повече сила и вдишват по-голяма част от тези отровни субстанции.

Застрашени са и възрастни, които не могат да излизат. Те са застрашени от респираторни проблеми. Пушенето под абсорбатора също не е избавление.

Д-р Анеглова уточни, че един непушач в задимена среда поема отрови колкото от 5 цигари.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР