Лекари от Университетската болница Свети Георги в Пловдив извършват безплатни

...
Лекари от Университетската болница Свети Георги в Пловдив извършват безплатни
Коментари Харесай

Лекари от Пловдив преглеждат безплатно за рак на гърдата

Лекари от Университетската болница " Свети Георги " в Пловдив правят безвъзмездни прегледи за рак на гърдата. От началото на акцията си медиците са прегледали над 2800 дами. Сега набират средства за закупуване на портативен ехограф, с цел да оказват помощ и на жителите от други градове. За задачата им описваме в рубриката ни " Търси положителното ".

Пловдив

Иво Ватев и Атанас Баташки са хирурзи в Университетската болница " Свети Георги ". От година и половина лекарите преглеждат изцяло гратис всяка жена, която реши да се изследва за рак на гърдата.
Д-р Иво Ватев - хирург, УМБАЛ " Свети Георги " - Пловдив: " Нашата цел е дамите да посещават постоянно профилактичните прегледи, с цел да може да се понижи заболеваемостта от най-коварното заболяване рак на гърдата. "
От началото на акцията са разкрили болестта при 22 дами. Притеснени са, че доста от пациентките им в никакъв случай не са си правили профилактични прегледи.
Д-р Атанас Баташки - хирург, УМБАЛ " Свети Георги " - Пловдив: " В нашето съвремие няма подобен табиет у дамата и даже има боязън, доста от дамите ги е боязън, защото считат, че ще открият нещо. "
Част от чакащите пред кабинета също признават, че не се преглеждат постоянно.
Диди Терзиева: " За страдание доста рядко, доста рядко. Ами просто ангажирана съм и в този момент взех решение да се възползвам от тези безвъзмездни прегледи. "
Хора от други градове към този момент вършат описи с молба лекарите да ги посетят. Затова медиците събират пари за портативен ехограф, само че имат потребност от финансова помощ.
Вижте повече за акцията Търси Доброто
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР