Лекари от УМБАЛ Бургас стартираха акция по даряване на кръв,

...
Лекари от УМБАЛ Бургас стартираха акция по даряване на кръв,
Коментари Харесай

Добрият пример: Лекари от УМБАЛ Бургас даряват кръв за свои пациенти

Лекари от УМБАЛ Бургас стартираха акция по даряване на кръв , предопределена за заболели без близки, нуждаещи се от постоянно кръвопреливане или планова интервенция . Към тях се причисли и Асоциация на студентите медици. 

В първия ден на акцията се включиха 10 лекари, като приканиха свои сътрудници от други лечебни заведения да създадат същото.  Отделението по трансфузионна хематология на УМБАЛ Бургас е единственото в региона и обезпечава кръв и кръвни артикули за 12 лечебни заведения.



" От кръв постоянно има потребност , има потребност от всички и разнообразни кръвни групи. Дарители са нужни непрекъснато, кръводаряването е потребно за организма, а чувството, че правиш положително на чужд човек е несравнимо.  Нека повече младежи да бъдат постоянни донори “. Това прикани специализантът доктор Димитър Буковинов.

В положителното дело се включи и д-р Димитър Рибов, експерт по клинична хематология. В неговото поделение най-често постъпват пациенти, нуждаещи се от непрекъснато кръвопреливане. " Кръвта няма сурогат “, уточни доктор Рибов.

Минимум 40 души се нуждаят от кръвопреливане всеки ден в Бургас. Те се лекуват във всички лечебни заведения в района. Докато за незабавни пациенти се провеждат акции от техни близки, за плановите не е по този начин. А плановите интервенции не стопират, акцентира доктор Светослав Тодоров, неврохирург и заместник-директор на болничното заведение, койото също подари кръв.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР