Лекари от Пирогов“ оперират едно от тежко пострадалите деца в

...
Лекари от Пирогов“ оперират едно от тежко пострадалите деца в
Коментари Харесай

Понеделнишка трагедия на магистрала "Тракия". Потресаваща катастрофа с много деца

Лекари от „ Пирогов “ оперират едно от тежко потърпевшите деца в злополуката на Автомагистрала „ Тракия “. Това заяви служебният министър на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев. В столичната болница през днешния ден бяха докарани две сръбски деца на 10 година и на 11 година, предава Дарик.

„ Едното дете беше в тежко положение, за другото също не мога да кажа, че е било в положително положение. В момента тече интервенция на едното дете, което е с политравма, фрактури на таза и бедрото, с разкъсвания, проблеми с белия дроб„, сподели министърът. „ Другото детенце, което беше с висока температура и беше неконтактно, след взетите ограничения има прогрес в положението и е по-добре. Направен му е скенер, то има много контузни рани, само че няма трайни увреждания„, увери Асен Меджидиев.

Здравният министър няма информация дали родителите на двете деца са у нас. „ Много родители и близки пристигнаха тази заран в Стара Загора, както и министърът на опазването на здравето на Сърбия. Минахме с него на визитация всички потърпевши деца, по-късно посетихме хотела, в който настанихме тези, които не се нуждаеха хоспитализация “, изясни още Меджидиев.

Те, както и настанените в болница са получили и психическа помощ посредством преводач.

„ Буквално за минути и часове организирахме и превоза на децата, които бяха откарани до границата със Сърбия. Това стана със съдействието на Спешна помощ в София, които проведоха медицински екипи с лекари, които са пристигнали в почивния си ден, с цел да не се оголи столицата. Пет екипа отпътуваха за Стара Загора. Децата с по-леки пострадвания в болничното заведение там се транспортират със съдействието на Министерство на вътрешните работи. Отделно другите деца също се транспортират и евентуално към този момент са в региона на граничния пункт „ Калотина “, сподели още здравният министър.

Малко след 20 часа от „ Пирогов “ ще оповестят по какъв начин е протекла интервенцията на дребния им пациент.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР