Лекари от Мексико откриха мукормикоза при 34-годишен мъж с диабет

...
Лекари от Мексико откриха мукормикоза при 34-годишен мъж с диабет
Коментари Харесай

В Мексико откриха черна плесен при пациент с COVID-19

Лекари от Мексико откриха мукормикоза при 34-годишен мъж с диабет и затруднения с гъбична зараза, зародила след боледуване, породено от COVID-19. Сега животът на пациента е в заплаха, заяви изданието " Миленио ”, цитирайки фамилията на пациента.
" Отоларингологът му е сложил диагноза мукормикоза - „ черна мухъл ” и той незабавно се нуждае от интервенция “, сподели братът на пациента. Според изданието, Грегорио Авендано е бил диагностициран с COVID-19 на 10 май. Въпреки диабета, той нямал проблем и след домашно лекуване се е върнал на работа, след негативен тест. Състоянието на Авендано се влошило на 26 май, той спрял да се храни и три дни по-късно бил откаран в болничното заведение с парализа на лицевия нерв. Към 1 юни пациентът спрял да приказва и в този момент лекарите ще отстранен лявото му око. Роднините, базирайки се на лекари, приказват за заплахата от мозъчна зараза и гибел, написа БГНЕС.
 Черна мухъл поразява мнозина след боледуване от Covid-19 в Индия " Черна мухъл " поразява мнозина след боледуване от Covid-19 в Индия
В Индия хиляди хора са се разболели от „ черна мухъл “ – гъбично заболяване, заради което на 60% от пациентите се е на...
Мукормикозата или " ” е затруднение, породено от гъбична зараза. Болестта може да се развие при тези, които са в контакт с гъбични спори в околната среда, или откакто гъбичките навлязат в кожата посредством порязване, драскотина или изгаряне. Болестта съставлява най-голяма заплаха за хората с диабет, както и за тези, чийто имунитет е понижен след битка със заразни заболявания, по-специално с ковид. Смъртоносни случаи на болестта са открити неотдавна в Индия, Ирак и Египет.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР