> Лекари от двете университетски болници Пирогов и Майчин дом

...
> Лекари от двете университетски болници Пирогов и Майчин дом
Коментари Харесай

Изродиха бебе в едва 28-ата седмица след тежка катастрофа

> Лекари от двете академични лечебни заведения " Пирогов " и " Майчин дом " изродиха прибързано по спешност бебе на ранена в злополука родилка. 21-годишната бременна потърпевша тежко при пътнотранспортно произшествие сред две коли на 10 март. Докарана е в " Пирогов " с заплаха за живота. Екипът на Централна реанимация стабилизира положението ѝ, оповестиха от " Пирогов ".

За да бъде избавено бебето ѝ, което е едвам в 28-а гестационна седмица, се образува взаимен екип сред акушер-гинеколози. Лекарите вършат всичко, което е по силите им и след продължителна интервенция израждат момче с тегло 1300 гр., 39 см, допълват от болничното заведение. Майката и детето са настанени за интензивно лекуване и интензивно наблюдаване в реанимациите на двете лечебни заведения.

За последните 6 месеца това е вторият случай на взаимни ограничения на двете лечебни заведения за незабавна реакция при множествени контузии от автомобилни произшествия с бременни, като лекарите следят тревожната наклонност на зачестили случаи на потърпевши родилки при ПТП. Междувременно неонатолози избавиха живота на две бебета, родили се с рисково ниско тегло - под 1 кг, и прекарали месеци в интензивното поделение в АГ болница в Пловдив.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР