Лекари от двете университетски болници Пирогов и Майчин дом изродиха

...
Лекари от двете университетски болници Пирогов и Майчин дом изродиха
Коментари Харесай

Борят се за живота на ранена в катастрофа бременна и бебето й

Лекари от двете академични лечебни заведения " Пирогов " и " Майчин дом " изродиха прибързано по неотложност бебе на ранена в злополука родилка.

21-годишната бременна потърпевша тежко при пътно-транспортно произшествие сред две коли на 10 март. Докарана е в " Пирогов " с заплаха за живота. Екипът на Централна реанимация стабилизира положението й, оповестиха от лечебното заведение.

За да бъде избавено бебето й, което е едвам в 28-ма гестационна седмица, се образува взаимен екип сред акушер-гинеколози от " Майчин дом " и " Пирогов ". Лекарите вършат всичко, което е по силите им и след продължителна интервенция израждат момче с тегло 1300 грама и с растеж от 39 см.

Майката и детето са настанени за интензивно лекуване и интензивно наблюдаване в реанимациите на двете лечебни заведения.

За последните 6 месеца това е вторият случай на взаимни ограничения на двете лечебни заведения за незабавна реакция при множествени контузии от автомобилни произшествия с бременни. Лекарите следят тревожната наклонност на зачестили случаи на потърпевши родилки при пътно-транспортни катастрофи и се сплотяват в нуждата от взаимна самодейност за нараснало внимание и съблюдаване на разпоредбите за сигурност.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР