Лекари от болницата във Враца излязоха на пореден протест заради

...
Лекари от болницата във Враца излязоха на пореден протест заради
Коментари Харесай

Лекари замеряха с яйца зам.-здравния министър

Лекари от болничното заведение във Враца излязоха на следващ митинг поради положението на лечебното заведение и влязоха в изострен вербален спор със заместител здравния министър Жени Начева.

Демонстрантите хвърляха яйца по зам.-министъра, която дойде във Враца, с цел да показа новия шеф на болничното заведение и да успокои личния състав, че лечебното заведение няма да затвори. Стигна се и до взаимни обвинявания, че обстановката се политизира.

"Пращате само че нова Гинка. ", "Защо в оздравителния проект цел номер едно е да се купи ангеограф? За да се продаде след това болничното заведение на частното сдружение ли? ", попитаха гневни чиновници.

Наложи се екип на охранителна полиция да ескортира Начева.

Зам.-министърът разгласи, че през днешния ден ще бъде преведена заплатата на медиците за февруари, а до края на май те ще получат и възнагражденията си за април, като по този начин ще остане неизплатена единствено заплатата за март.

Тя ги прикани да се върнат на работните си места и да извършват умерено отговорностите си.

Лекарите обаче подчертаха, че казусът в болничното заведение няма да се реши единствено с изплащането на заплатите. Пет отделения бяха затворени, а медици всеобщо напущат.

„ Аз не съм тук, с цел да се карам с вас “, сподели Начева и попита къде са били медиците в продължение на години, когато са се натрупали задълженията на болничното заведение, като добави, че тя не е отговорна.

„ А къде е било Министерството през това време, откакто е получавало доклади за положението на всеки 3 месеца. В борда на шефовете нали е имало представител на страната, той е получавал пари - да ги върне в този момент тези пари ", дадоха отговор лекарите, представени от Дарик.

"Абсолютно безплодна среща. Не имаме вяра към този момент на министерството. В момента в незабавното поделение няма нито, доктор, нито сестра. Ако желаят, да докарат лекари от други градове да работят ", разясниха чиновници на болничното заведение след срещата.

Междувременно стана ясно, че брачната половинка на уважавания ортопед и ръководител на комисията по опазване на здравето в общинския съвет доктор Георги Комитски – Полина, е замерила с яйца заместител здравната министърка Жени Начева при днешното й посещаване във врачанската болница, заяви самата тя пред BulNews.bg.

Жената, която също работи в лечебницата от 2010 година насам като счетоводител, изрази недоволството си против бездействието на страната за справяне с проблемите в здравното заведение.

„ Бясна съм! Идват и лъжат хората! Ако пристигна отново, отново ще я замеря! “, сподели ядосаната Комитска пред наш кореспондент.

Полина Комитска се била запасила с две яйца. Първото обаче пропуснало задачата си и се разрушило в стената зад зам.-министър Начева. При втория удар тя се прицелила по-точно и яйцето се счупило в краката на гостенката.

За протестния акт на госпожа Комитска полицията ѝ е съставила сигнален протокол.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР