Лекари, медицински сестри и санитари от Велинград започват протести, като

...
Лекари, медицински сестри и санитари от Велинград започват протести, като
Коментари Харесай

Медици от Велинград ще спират работа всеки ден, докато не си получат парите

Лекари, медицински сестри и санитари от Велинград стартират митинги, като оповестиха, че ще стопират работа всеки ден за по час, до момента в който дължимите им хонорари не бъдат изплатени. Медиците ще стачкуват в интервaла сред 12:00 и 13:00 часа , заяви „ Bulgaria ON AIR “. 

Протестиращите настояват, че имат да взимат по няколко заплати, като при някои става въпрос за два месеца , а при други за още по-дълъг интервал от време. 

Сидикалистът в МЦ „ Велинград 2017 “ Станимир Атанасов изиска да знае какво ще е бъдещето на Медицинския център и дали той въобще ще съществува.

„ Ние сме млади фрагменти. Специалисти имаме доста тук, които работят на ръба. Искаме да ги запазим. Те дават всичко от себе си, само че тази неизясненост, не се устоя. Нашите протестни дейности ще продължат до момента в който си получим възнагражденията “.

Управителят на сдружението признава за казуса, само че по думите му до неприятната обстановка се е стигнали заради натрупани неизплатени заплати от предходния шефа. Той добави, че сега в центъра има запориран сметки и насъбрани отговорности.

В момента в общинския Медицински център във Велинград работят общо 30 медицински лица , които поставят грижи за здравето на пациенти от 25 обитаеми места в района.  

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР