Лекари и медицински сестри от болницата в Карлово излязоха на

...
Лекари и медицински сестри от болницата в Карлово излязоха на
Коментари Харесай

Медицински сестри и лекари излязоха на протест в Карлово

Лекари и медицински сестри от болничното заведение в Карлово излязоха на митинг, откакто не получиха мечтаното нарастване на главната заплата от шефа на болничното заведение.

Две седмици откакто медиците от Детското поделение подадоха групова оставка, това ще създадат в понеделник и медицинските сестри от Вътрешно поделение и детските ясли. Протестът на здравните експерти беше подсилен от Асоциацията на българските медицински сестри.

Протестиращите упорстват за нарастване на учредената заплата до 950 лева Те не са съгласни с направеното предложение от шефа на здравното заведение да бъдат нараснали трудовите хонорари със 100 лв.. Към момента медицинските сестри получават сред 720 и 750 лева

Медицинските сестри, които пристигнаха да поддържат сътрудниците си от Карлово, приканиха всички отраслови организации и институции в страната да спомагат за решение на казуса, защото обещаните средства от страната в размер на 50 млн. за лечебните заведения могат да бъдат дадени за финансиране клинични пътеки, а не всички структури работят по тях.

Предизвестията на медицинските сестри и лекарите от Карлово изтичат след две седмици. Въпреки подадената групова оставка всички отделения в карловската болница не престават да работят.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР