Лекари до 35 годишна възраст учредиха Сдружение на Младите Лекари

...
Лекари до 35 годишна възраст учредиха Сдружение на Младите Лекари
Коментари Харесай

Учредиха Сдружение на младите лекари към столичната лекарска колегия |

Лекари до 35 годишна възраст учредиха Сдружение на Младите Лекари към Столична лекарска гилдия на Българския Лекарски Съюз (СМЛ-СЛК). Целта да се създадат благоприятни условия за развиване на капацитета, който всеки млад сътрудник има, показват уредниците.

" Новото съдружие отстоява правата на младите лекари на територията на Столична лекарска гилдия. То сплотява дейни, амбициозни млади лекари от лечебни заведения в София. Сред едни от първите значими въпроси, с които ще се заемем са следдипломното образование и опцията да се зачислиш за специализация, финансирането на младите лекари и опциите за продължаващо здравно образование в чужбина. ", уточни доктор Калоян Чилингиров, който дава отговор за връзките с медиите на СМЛ-СЛК.

„ В София има над 2600 млади лекари под 35 години от общо 10 280 лекари регистрирани към СЛК, което несъмнено ни прави значими за системата на опазване на здравето. Ние убедихме съсловната организация Столична лекарска гилдия да създадем това сдружение като от позицията на директно наранени от проблемите ни, предлагаме решения и работим интензивно за тяхното реализиране. Това е една сбъдната фантазия и се веселя, че до момента постоянно сме намирали поддръжката на нашите ментори. " – споделя доктор Диян Ганев, Председател на СМЛ-СЛК.

Придобиването на подготовка обаче е належащо да става навреме и налично за всички, нещо което Сдружението е уверено да продължи посредством в този момент настоящия Фонд за Млади Лекари на СЛК.

" Пандемичната 2020г. сподели, че младите лекари бяха на първа линия, постоянно подготвени да се оправят с компликациите. Мастодонтите на българското опазване на здравето притеглят огромната част от младите лекари. Те са на авангарда по време на пандемия, само че и във времената, когато би трябвало да водят своето съсловие. Да се развива един млад доктор е належащо да има еднакъв старт в системата, да надгражда себе си всекидневно и да има сигурност при развиването си. По този метод инвестирайки в бъдещето ни, реализираме международното равнище, което целим ", споделят още от сдружението.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР