Лекар №1 за 2020 година проф. Александър Оскар спечели съдебната

...
Лекар №1 за 2020 година проф. Александър Оскар спечели съдебната
Коментари Харесай

ДАНС установи: Здравната каса е опитала да дискредитира лекаря на годината за 2020 година

Лекар №1 за 2020 година проф. Александър Оскар завоюва правосъдната борба против нанесена върху него клюка. След близо 8-месечна правосъдна сага той разгласи решението на съда с пост в обществените мрежи.
Всичко стартира на 12 ноември предходната година, когато в навечерието на парламентарните избори в редица медии се появяват подправени информации, че Оскар е източил 178 000 лв. от здравната каса с подправени прегледи и хоспитализации.

" Още тогава стана ясно, че се касае са дейна акция, целяща моето дискредитиране и наказване за дейната ми гражданска позиция по-рано през годината, противопоставяйки се на порочното ръководство на УМБАЛ “Александровска”, написа Оскар.

Припомняме, че тъкмо доктор Оскар бе индивидът, който разкри отговорностите на Александровска болница, които стартират да се натрупат откакто неин шеф става някогашния здравен министър на Бойко Борисов проф. Костадин Ангелов. Задълженията са се нараснали с 6 млн. лв., просрочията – с 3 млн. лв., общата загуба е 65 млн. лв. – за последната финансова година, изброи доктор Оскар. Не мога да кажа какво е имал поради проф. Ангелов, че оборотът на болничното заведение се нараснал двойно по времето на ръководството му. Преди 7 години болничното заведение не е имала никакви отговорности, в този момент е в пагубно положение, настоя през 2021 година доктор Оскар.

По думите му през днешния ден появилите се информации за " източване на здравната каса " от негова страна в действителност цитират инспекция на столичната здравна каса единствено на доболничната активност на ДКЦ “Александровска”, което ознава, че няма по какъв начин да има открити “мними” хоспитализации:

" Още тогава стана ясно, че инспекцията, осъществена през месец август (3 месеца по-рано), е манипулирана и цели единствено и само да се “ударят” неудобите лекари. Още тогава стана ясно, че шефът на столичната здравна каса госпожа Иванка Динева е имала няколко цивилен контракта с УМБАЛ “Александровска”, по времето, когато шеф на лечебното заведение е бил Костадин Ангелов. Също по този начин Иванка Динева е назначена за шеф на СЗОК, по времето, когато министър на опазването на здравето е Костадин Ангелов ", показва проф. Оскар в обявата си.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР