Лекар предупреди за често срещан навик по време на душ.Д-р

...
Лекар предупреди за често срещан навик по време на душ.Д-р
Коментари Харесай

Често срещан навик под душа крие рискове. Какви са те?

Лекар предизвести за постоянно срещан табиет по време на душ.
Д-р Алиша Джефри-Томас показа в обществените медии апел хората да заобикалят уринирането по време на къпане. Тя показа, че хората рискуват мозъкът им да се задейства от други звуци на течаща вода.

" Искаме да избегнем образованието на пикочния си мехур да свързва избрани сигнали с желанието за пикаене ", сподели тя. " В този случай пикаенето под душа свързва звука на течаща вода с уриниране или с потапяне във вода. "

Лекарят добави: „ Това постоянно може да се задейства от други звуци на течаща вода (като когато пускате крана, с цел да си измиете ръцете или чиниите). “
 
Тя също по този начин предизвести за редица неща, които хората би трябвало да заобикалят да вършат, като да вземем за пример „ пикаене за всеки случай “, като сподели, че това е неприятен табиет за човек и не е подобаващ за тазовото му дъно. Медицинският специалист добави, че изтласкването на урина и стоенето над тоалетната са неща, които хората би трябвало да заобикалят.
 
Някои извършения за тазовото дъно, които включват подсилване на мускулите в тази област, са известни също като „ кегел “ извършения.
 
За хора, които имат неволни изпускания, NHS предлагат някои извършения:

- Стиснете мускулите на тазовото дъно бързо - пробвайте се да не придърпвате корема си.
- Задръжте стискането за 2 секунди.
- Отпуснете мускулите.
- Повторете 10 пъти.
 
„ Дишайте обикновено и се отпуснете, до момента в който вършиме извършения за тазовото дъно. Стремете се последователно да увеличавате задържането до 10 секунди с всяко притискане. Може да се наложи да вършиме извършения за тазовото дъно няколко месеца, преди да видите някакви изгоди. ” Другите неща, които човек може да опита, включват прекъсване на пушенето, отбягване на лифтинг, пилатес извършения, събаряне на килограми, лекуване на запек, ограничение на приема на кофеин и алкохол, пиянство задоволително течности и яжте верните храни.
 
NHS също сподели: „ Много хора с уринарна инконтиненция заобикалят да пият течности, защото считат, че това предизвиква повече проблеми. Ограничаването на приема на течности обаче утежнява инконтиненцията, защото понижава потенциала на пикочния ви мехур. Недостатъчният банкет на течности също може да аргументи запек или да го утежни. “
 
Здравният орган добави: „ Избягвайте пикантни и кисели храни, като къри и цитрусови плодове, защото те могат да раздразнят пикочния мехур и да влошат положението. “

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР