Лекар получи окончателна присъда от 2 години условно с 3-годишен

...
Лекар получи окончателна присъда от 2 години условно с 3-годишен
Коментари Харесай

Лекар получи 2 г. условно заради смъртта на дете

Лекар получи дефинитивна присъда от 2 години условно с 3-годишен изпитателен период поради гибелта на дете. 

Михаил Маджунов няма да има право да упражнява лекарска специалност за период от две години. 

Решението по процеса за гибелта на 4-годишната Гергана Илиева след интервенция от сливици е на Върховния касационен съд. Съдът понижи наложената присъда от Софийския градски съд, доказана от апелативния съд, от 2 години и 6 месеца условно с 4-годишен изпитателен период и лишаване на лекарските права за 2 години и 6 месеца. 

Случаят е от 2010 година Маджунов е приет за отговорен за това, че е предизвикал гибелта на 4-годишната Гергана заради немарливо осъществяване на служебни отговорности. По делото бяха наказани и други двама лекари - Юлиян Рангачев и Иглика Станчева, които получиха 6-месечна условна присъда. 

Маджунов не е изискал установяване на кръвната група на детето преди интервенция за премахване на сливици, с по-късно при осъществен обзор след получен кръвоизлив не е сложил съответна диагноза, не е назначил вярното лекуване и изписал детето от болничното заведение. 

Върховен касационен съд се е съгласил с жалбата на Маджунов по отношение на обвиняването, че не е определил кръвната група на детето преди интервенцията. Според магистратите той несъмнено е трябвало да я дефинира, само че това, че не го е направил, няма връзка със гибелта на детето. 

Тримата лекари бяха наказани и да платят обезщетение на бащата на Гергана Илиева в размер на 100 хиляди лева за породени неимуществени вреди от закононарушението.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР