Лекар от САЩ посочи пет начина за намаляване на нивата

...
Лекар от САЩ посочи пет начина за намаляване на нивата
Коментари Харесай

Лекар посочи 5 начина за справяне с лошия холестерол

Лекар от Съединени американски щати уточни пет метода за понижаване на равнищата на неприятния холестерол, нейните рекомендации са оповестени от Eat This, Not That! (ETNT).

Лесли Чо има вяра, че с цел да намалите количеството на неприятния холестерол, който предизвиква инфаркти и инсулти, би трябвало да ядете повече растителни храни, да пиете по-малко алкохол, да отслабнете, да спортувате постоянно и да спрете да пушите.

Чо предлага прекосяване към разнообразна диета, състояща се от растителни протеини, намиращи се в бобовите растения, рибата и фибрите.

„ Поне 30 грама разтворими фибри дневно в действителност могат да понижат холестерола “, твърди тя.
Алкохолът, съгласно нея, също може да аргументи ненужно количество неприятен холестерол в тялото, защото постоянно той се създава благодарение на захар. Чо предлага на мъжете да пият не повече от две чаши вино дневно, а на дамите не повече от една.

Наднорменото тегло също е една от аргументите за появяването на непотребен холестерол.

„ Излишната телесна лой въздейства върху метода, по който тялото употребява холестерола и забавя отстраняването на неприятния холестерол от тялото “, разяснява Чо.
Според нея намаляването на тежестта с 5-10% ще докара до намаляването на неприятния холестерол в същия размер.

Специалистката предлага също да упражнявате най-малко половин час дневно, с цел да увеличите количеството добър холестерол. Чо не предизвиква незабавното влизане във фитнес залата, само че вместо това предлага да се движите повече през целия ден, като да вземем за пример да се качите по стълбите, вместо да употребявате асансьора.

Пушенето също усилва количеството на неприятния холестерол в кръвта, а също така токсините, съдържащи се в дима, повреждат стените на кръвоносните съдове, което води до развиване на атеросклероза.

„ Тютюнопушенето е едно от най-лошите неща освен за сърцето, само че и за белите дробове и мозъка “, безапелационна е Чо.

По-рано диетолози от Съединени американски щати назоваха питиета, които спомагат против непотребните килограми. Зеленият чай е една такава напитка
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР