Лекар и учен от БАН алармират премиера Бойко Борисов, че

...
Коментари Харесай

Медик и учен от БАН алармират Борисов, че могат да лекуват коронавирус />Реклама / Ads
Лекар и академик от Българска академия на науките сигнализират премиера Бойко Борисов, че има лекуване на ковид. Става дума за терапия с високи дози витамин С и озонотерапия. До този миг, обаче никой не е обърнал внимание на тяхното предложение. Ето какво пишат двамата специалисти, които ползват методиката и за лекуване на онкоболни в последна фаза на заболяването:
ДО Г-Н БОЙКО БОРИСОВ МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ДО Г-Н КИРИЛ АНАНИЕВ МИНИСТЪР НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО

Уважаеми господа,
Непосредствено след основаването на Националния действен щаб за битка с ковид, чрез проф. Коста Костов, ръководител на медицинския съвет към Министерски съвет, предупредихме че концепцията за ръководство на епидемията COVID-19 почива на неправилното изказване, че лекуване на болесттите от ковид SARS COV-2 не съществува.

Независимо че инфекцията е нова за човешката популация и не съществуват характерни ваксини или лекарствени средства против вируса, медицината разполага с универсални способи за лекуване, с благоприятни условия за коренно опълчване на инфекции от разнороден вирусен и бактериален темперамент.
Предоставихме изчерпателна научна и практическа информация за два клинични метода с потвърдена висока успеваемост: Интравенозно лекуване с витамин С във високи дози и Интравенозна озонотерапия. Посочените способи не са сертифицирани по методиките на “evidence based medicine” заради ниската си цена и липса на търговски интерес, само че без значение от това, те са клинично потвърдени и се практикуват в стотици медицински заведения в света и Европейския съюз. По данни на Световната федерация по озонотерапия WFOT, 26 000 лекари от 50 страни практикуват този способ https://www.wfoot.org, а витамин С лечението е още по-разпространена.

Тези изказвания са подкрепени с здравната експертиза на Медицински център за интегративна медицина, в който са лекувани хиляди онкоболни в напреднал етап на рак, от време на време заразявани с вирусни инфекции и за интервал от 14 години не е позволен нито един случай на гибел или затруднения.
За миналия интервал, по целия свят, настъпиха редица значими събития, свързани с препоръчаните от нас способи.

По лечението с високи дози витамин С:
Беше оповестен забележителен брой публикации в научната литература подкрепящи ефикасността на лекуването: „ Can early and high intravenous dose of vitamin C prevent and treat coronavirus disease 2019 (COVID-19)? “, Medicine in Drug Discovery, 26 March 2020 и доста други.
Беше изнесена информация за сполучливо лекуване в лечебните заведения в Ню Йорк: „ New York hospitals treating coronavirus patients with vitamin C, “New York Post”, 24.03.2020, „ Нюйоркските лечебни заведения лекуват заболели от ковид с витамин C “, https://www.nationalgeographic.bg/?cid=120&article=9609
Редакторът на китайското издание „ Orthomolecular Medicine News Service “ Dr. Richard Cheng прикани за незабавна приложимост на витамин С за лекуване на ковид, защото това е единственото досега потвърдено дейно средство за битка с COVID-19.

По озонотерапията:
Италианското общество по кислородна озонова терапия (SIOOT) предложи на Италианския институт по опазване на здравето да употребява лечението при пациенти с COVID-19 в светлината на потвърдени научни съображения, само че още преди този момент редица лечебни заведения в Ломбардия, най-засегнатият район COVID-19 в Италия, към този момент са почнали използването му с положителни резултати. Под патронажа на Nuova FIO са публично позволени изпитвания от Етичната комисия на университета Сапиенца и във Фондацията за лечебни заведения на института Poliambulanza в Бреша, след утвърждение от неговия Етичен комитет. Университетският хостел Santa Maria della Misericordia в Удине - Италия организира пилотно изследване под утвърждението на етичната комисия на болничното заведение. Те са получили доста позитивни резултати, намалявайки % на интубация от 15% на 3%.

Три изпитвания на озонотерапия за лекуване на COVID-19 се организират в болница Tinjian Huanju, Китай. С помощта на WFOT се организират изпитвания в Португалия и Бразилия. Проучвания са почнали в лечебни заведения на Румъния и Турция, с утвърждение на техните етични комитети.

https://www.wfoot.org/last-news-ozone-and-covid19/
Вместо да бъде проявен интерес към тези перспективни оферти и да бъдат употребявани всички ефикасни благоприятни условия за лекуване и за избавяне на човешки живот, Националният действен щаб укрива здравна информация, показва професионална и управническа непросветеност и систематично Ви дава препоръки, които не носят изгода за сполучливото излизане на страната ни от актуалната епидемиологична конюнктура.

Предвид, че съгласно чл.3, ал.1 от Закон за здравето: „ Държавната здравна политика се управлява и реализира от Министерския съвет. “, а съгласно чл.5, ал.1, т.1 от същия закон: „ Министърът на опазването на здравето управлява националната система за опазване на здравето и реализира надзор върху дейностите по запазване здравето на жителите “ и точно Вие носите отговорност за всяко политическо решение в областта на опазването на здравето, се обръщаме към Вас, загрижени че продължаващото безучастие да вземете поради доказана здравна информация и оферти, които дават опция за сполучливото излизане на страната ни от актуалната епидемиологична конюнктура, носи от ден на ден вреди за благополучието на жителите у нас – физическо, психическо, икономическо и обществено.

Настояваме да предприемете незабавни ограничения за смяна на неправилния курс на битка с инфекцията посредством обществена изолираност с административни репресии и го насочите към медицинските благоприятни условия, които Ви предлагаме.

В осъществяване на гражданския и професионалния си дълг, ние предлагаме всеки инфектиран от COVID-19 български жител да изисква лекуване с посочените нагоре способи и в случай че не го получи, да отбрани правата си по правосъден ред.
За финален път показваме подготвеност и за професионално подпомагане.

23.04.2020 година Д-р Христо Дамянов, д.м.

София Проф. Лъчезар Аврамов, д.ф.н.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР