Лек спад през уикенда има в броя на хората с

...
Лек спад през уикенда има в броя на хората с
Коментари Харесай

75 новозаразени с COVID-19 за последните три дни в Шуменско, областта отчита спад

Лек спад през уикенда има в броя на хората с позитивни за ковид проби в Шуменско. Общият брой на новодиагностицираните с COVID-19 поданици на региона за петък, събота и неделя е 75. Това оповестиха от Регионалната здравна ревизия /РЗИ/.

Лек спад на пациентите с ковид има и в МБАЛ Шумен, заяви доктор Йорданка Маринова - началник на направление "Медицинска активност " в МБАЛ.

По думите й 243 са приетите в болница с клинична картина на COVID- 19 пациенти в шуменската болница, с 11 по-малко спрямо предишния понеделник. От тях в тежко положение са седем души, от които шестима са интубирани. За трите дни с ковид са признати 48 души, измежду които момченце на девет месеца, а са изписани 40 пациенти.

Задържа се броят на умрелите с коронавирусна зараза в МБАЛ - Шумен. В петък, събота и неделя борбата с заболяването са изгубили 12 души, колкото бяха и през предишния уикенд, добави доктор Маринова.

През миналата седмица са осъществени 117 инспекции за съблюдаване на противоепидемичните ограничения и 622 - на карантинирани. Нарушения не са открити, допълват от РЗИ.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР