Лек автомобил се взриви на Коматевския възел. Колата е избухнала

...
Лек автомобил се взриви на Коматевския възел. Колата е избухнала
Коментари Харесай

ОБЗОР: Взрив в Пловдив, бивш полицейски шеф с незаконна тераса

Лек автомобил се взриви на Коматевския възел. Колата е избухнала в пламъци, а в следствие са се чули и няколко следващи гърмежа. По първична информация автомобилът е превозвал бутилки с О2, като след катастрофрата към момента е имало приключване.

Кратка разходка из кварталите на Пловдив може да бъде като справочник за нелегално строителство по фасадите на постройките. През годините е имало десетки образци за необичайно усвоени тераси, пространства и всевъзможни други намеси. Заради всеобщото „ усвояване” на терасите преди няколко години законодателят реши казуса с тях, като направи процедурата извънредно елементарна. Ако искаш да остъклиш терасата си – взимаш позволение от етажната благосъстоятелност и го декларираш в Общината.

По време на представянето на бюджета на Пловдив за 2022 година кметът Здравко Димитров съобщи „ Дайте ми 1 милиарда лв. и ще направя чудеса за Пловдив”. Само няколко седмици по-късно една от водещите консултантски организации в страната показа фундаменталния за развиването на града „ План за интегрирано развиване на Община Пловдив”/ПИРО/. Компанията „ БИМ констултинг” повече от година работеше върху плана, с който би трябвало да се откри финансиране за модернизацията на Пловдив.

Широко усмихната и с нова прическа, дизайнерката Миглена Каканашева-Мегз пристигна в пловдивския съд и изиска да подписа съглашение във връзка с злополуката, провокирала през април 2019 година.

Благотворителен концерт и галерия провеждат в 170-годишната черква „ Св. Харалампий “ в Храбрино. Събитието ще бъде намерено на 2 април, в 11:00ч. пред кметството в селото. Със събраните средства ще се спасят стенописите на храма, потърпевши от неумолимия ход на времето. Какво е довело до концепцията споделя пред репортера на TrafficNews Соня Желязкова Таня Бобчева.

Спецакция против сътрудници на българското контраразузнаване тече в постройката на Държавната организация " Национална сигурност " в София.

Ваньо Алексиев е първият българин, който се снабди с " Ламборгини Сиан”. Новата кола на транспортния необут коства 5 млн. лв. и то във фабрични му тип. Предполага се, че с прибавянето на всички екстри, цената на автомобила ще приближи 7 млн. лв.. Ламборгинито е с цели 819 конски сили идващи от 6,5 литров V12.

На тържествена промоция Фармацевтичният факултет на Медицински университет – Пловдив връчи дипломите на 118 магистри по фармация. Официални посетители на тържеството бяха представители на академичното и деканското управление.

Пловдив е на осмо място по централизация на закононарушенията в България за миналата година, сочи отчет от активността на министерството на вътрешните работи за миналата година. За 2021 година Министерство на вътрешните работи регистрира, че под тепетата са осъществени 1216 закононарушения на 100 000 души население.

Иван Демерджиев отхвърли да е назначен за заместник-министър на вътрешните работи. Това се случва седмица след формалното известие за назначението от Министерският съвет. В публична позиция, изпратена до медиите, Демерджиев споделя, че фактически е водил диалози за поста с изпълнителната власт, само че в последна сметка е решил да не заема длъжността.

Георги Петков от пловдивското село Патриарх Евтимово застана пред съда с повдигнати две обвинявания във връзка злополука със умрял, в която той не е взел участие директно.

1 176 са новозаразените с COVID-19 лица у нас през миналото денонощие. От тях 547 са открити с PCR, а 629 - с бързи антигенни проби. 66,41 % от новите случаи, потвърдени за последните 24 часа, са на лица, които не са имунизирани.

Посолството на Съединени американски щати у нас се разграничи от меморандума за милиард $ за зелена сила и различни източници на газ, който подписаха преди седмица българското държавно управление и капиталовия фонд Gemcorp. В предаването " Лице в лице " водещата изчете имейл от посолството на Съединени американски щати, в който се показва, че комерсиалният аташе на Съединени американски щати не е участвал на подписването на меморандума.

Преговорите с Русия не престават, само че към този момент са единствено „ думи без конкретика”. Това разяснява президентът на Украйна Володимир Зеленски. За хипотетичното евакуиране на съветските сили от Киев и Чернигов той сподели: „ Знаем, че това не е евакуиране, а последствията от изтласкването. Но също по този начин виждаме, че Русия в този момент концентрира силите си за нови удари в Донбас и ние се приготвяме за това”, изясни украинския президент.

Руският президент Владимир Путин подписа декрет, съгласно който така наречен недружелюбни страни заплащат природния газ в рубли от 1 април, съобщи ТАСС и разгласява цялостния текст на документа. Ако не заплащат или заплащат в задгранична валута, ще им бъдат спрени доставките.

Руските войски са почнали да напущат атомната електроцентрала в Чернобил, откакто бойците са били облъчени със обилни количества радиация при копаенето на траншеи на мощно радиоактивен терен, заяви държавната енергийна компания на Украйна, представена от Асошиейтед прес.

Жители на кв. „ Коматево “ се разпореждат със Закона за придвижване по пътищата сами, научи TrafficNews . Анонимен жител скрито свалил един от основните знаци за неразрешено паркиране в квартала и с това отключил забравения проблем на улица „ Захаридово “.

Междублоково пространство в квартал Столипиново още веднъж се трансформира в нелегално бунище. Живеещи в блока на улица " Сокол " 20 алармираха TrafficNews , че имат сериозен проблем.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР