Лежите и това е. Оттам нататък животът и здравето ви

...
Лежите и това е. Оттам нататък животът и здравето ви
Коментари Харесай

Всички българи на курс по обноски с мечка. Веднага!

Лежите и това е. Оттам нататък животът и здравето ви са в лапите на баба Меца. Молете се да не е стръвница. Да не е гладна. Да не е нервна. Да не е раздразнена от човешко наличие. Въобще молете се животното да е веган и на кеф - да ви подуши, тупне другарски с лапата по гърба и да тръгне да търси трънки и глогинки…

Не се отбранявайте, в случай че ви нападне насериозно. Сакън! Това, че ще се озовете в реанимация, ще ви се стори като премия, спрямо митингите на природозащитници против вас, актовете на кмета на Белица и институциите от него нагоре…

Положението е съществено.

Помните ли Леонардо ди Каприо каква борба организира в „ Завръщането “ със свирепа мечка, която бе напът да го убие, само че той съумя да я изпревари по някакъв метод? Е, в случай че действието се развиваше у нас, по-добре ди Каприо да се остави на ориста, т.е. на мечока… Наистина по-добре, тъй като ние обичаме мечките повече и от Бриджит Бардо.

Стотици дописки, репортажи, мнения, разбори, отзиви, изявленията и прочие журналистически жанрове и напъни за три дни – всички отдадени на мечката от Белица! Само Борисов съперничи на прочулото се животно с сходно наличие в осведомителния поток.

И още нещо. Не казвайте на мечка че й миришат устата – неточно е и ще я обидите тежко. И помнят, мамицата им… За мечките или положително или нищо. Можете да крещите на жена си, да шамаросате детето, само че за мечките - единствено богатства дума.

Има обаче нещо неразбираемо в цялата история. Ако мечка наръфа човек има огромна възможност да я отстрелят законно. А когато някогашен министър председател е сторил толкоз несгоди на народа си, че е принудил едни да заминат в чужбина, а други да оцеляват с бране на гъби и билки по сокаците, какво да го вършим?

Когато не знаеш къде отиваш постоянно отиваш другаде, - споделя Мечо Пух. Добре е да помним това.

Емил Азар
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР