Лежащият в затвора бивш министър-председател на Пакистан Имран Хан изключи

...
Лежащият в затвора бивш министър-председател на Пакистан Имран Хан изключи
Коментари Харесай

Имран Хан отхвърли съюз с две конкурентни партии

Лежащият в пандиза някогашен министър-председател на Пакистан Имран Хан изключи опцията за съюз с двете най-големи политически партии в Пакистан, откакто неговите претенденти завоюваха най-хубав резултат на общите избори предходната седмица, съобщи Агенция Франс Прес.

Кандидатите, лоялни на Хан, се опълчиха на репресиите, които ги блокираха от предизборна акция и ги принудиха да се кандидатират като самостоятелни. Те събраха по-добър резултат от всяка партия в изборите за Националното заседание.

Размириците попречиха на подкрепяната от армията Пакистанска мюсюлманска лига-Наваз (PML-N) да си обезпечи ръководещо болшинство.

От пандиза Адиала Хан упрекна както PML-N, по този начин и " Пакистанската национална партия " в корупция.

„ Няма да се съюзим нито с PML-N, нито с PPP “, сподели той пред шепа кореспонденти, отразяващи процедурно чуване в пандиза отвън столицата Исламабад.

Широко публикувани изказвания за фалшифициране на вота и манипулиране на резултатите накара управляващите да изключат мобилната мрежа на страната в деня на изборите. Преброяването лиши повече от 24 часа.

„ Ще спорен подправянето на изборите във Върховния съд на Пакистан “, сподели Хан.

Хан беше свален с избор на съмнение през 2022 година и по-късно поведе невиждана акция на непокорство против военните водачи на нацията.

Той е засипан с десетки правосъдни каузи, осъждан е неведнъж и му е неразрешено да се кандидатира за служба.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР