Леи Джун има нова голяма цел – Xiaomi да влезе

...
Коментари Харесай

Xiaomi се кани да продава по 10 милиона електромобила годишно


Леи Джун има нова огромна цел – Xiaomi да влезе в Топ 5 на международния пазар за електромобили 
(снимка: CarNewsChina)

След взрива, който направи в смарт телефоните и потребителската електроника, китайската компания Xiaomi се готви за лъвски скок и на пазара за електрически автомобили. Плановете на Леи Джун, създателя на компанията, са извънредно амбициозни и предвид на досегашните триумфи на “китайския Стив Джобс ”, електрическите автомобили могат да се окажат идващия му огромен удар.

От оповестения тримесечен доклад на Xiaomi стана ясно, че в интервала юли-септември компанията е похарчила към 116 милиона $ за развиване на новаторски действия, в това число електрически транспортни средства. Това лято светът видя първия първообраз на електромобил от тази марка, а пазарният му дебют би трябвало да се състои през първата половина на 2024 година

Основателят на компанията е уверен, че Xiaomi е способна да създава до 10 милиона електрическия автомобил годишно и да влезе в топ 5 на този пазар, съобщи CarNewsChina. В обществената мрежа Weibo Леи Джун изрази убеденост, че с развиването на пазара на електрически транспортни средства, до 80% от неговия потенциал ще бъде разграничен сред петте водещи производители.

Поради тази причина, единственият път към триумфа на самата Xiaomi е да създава минимум 10 милиона електрическия автомобил годишно. За съпоставяне, Tesla, считана за един от пионерите в сегмента, чака да създава до 20 милиона електрическия автомобил годишно до края на десетилетието, тъй че залозите в този бизнес са много високи.
още по темата
Xiaomi разгласи желанията си да навлезе на пазара на електрически автомобили през март 2021 година, а през септември същата година сътвори подразделението Xiaomi Automobile с капитал от $1,4 милиарда През октомври създателят на компанията разгласи, че всеобщото произвеждане на първия електромобил Xiaomi ще стартира през първата половина на 2024 година

Съдейки по външния тип на първия първообраз, той ще бъде седан или лифтбек с аеродинамична форма на каросерията. В китайските обществени мрежи неотдавна се появи слух, че в края на септември Xiaomi е основала различен първообраз на електрически автомобил със знак MS11 и мощ 354 к.с., построен на 800-волтова архитектура, която разрешава по-бързо зареждане на тяговата батерия.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР