Леглата за лечение на пациенти с COVID-19 във Варна трябва

...
Леглата за лечение на пациенти с COVID-19 във Варна трябва
Коментари Харесай

Стоян Пасев: Нужни са поне 300 легла за пациенти с COVID-19 във Варна

 Леглата за лекуване на пациенти с COVID-19 във Варна би трябвало да се удвоят. Със задачата се заема медицински щаб към Областния спешен щаб, в който влизат шефовете на всички здравни заведения в града.

В момента леглата са 120, до ден ще бъдат разкрити още 20 в две лечебни заведения, а са нужни близо 300, изясни пред " Труд " регионалният шеф.

Според него на първото съвещание на медицинския щаб е била разисквана концепцията болничното заведение в Девня напълно да проработи с COVID-пациенти, а наряди там да дават по график медици от огромните варненски лечебни заведения.

Това е по-добро решение, в сравнение с да активираме полевата болница в Двореца на културата и спорта, разяснява Пасев. Други разновидности за отделяне на огромни COVID-сектори са в Транспортна болница и в Белодробна болница, която разполага с нужното съоръжение, а сега там са настанени единствено трима пациенти с туберкулоза, уточни регионалният шеф. Решението за оптимизация въз основата в стационарите, тъй че 10% от потенциала им да е за лекуване на COVID-19, ще бъде взето до понеделник.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР