Легионът Свобода на Русия пое отговорност за нападението в неделя

...
Легионът Свобода на Русия пое отговорност за нападението в неделя
Коментари Харесай

Легионът "Свобода на Русия" пое отговорност за нападението в Белгородска област

Легионът " Свобода на Русия " пое отговорност за нападението в неделя в Белгородска област.

Това разкри съветската редакция на Би Би Си.

Според изказванието на въоръжената формация " щурмовите групи на Легиона извършиха всички сложени задания и сполучливо се завърнаха на територията на Украйна ".

По-рано Главното разследващо ръководство на украинското министерство на защитата съобщи, че нападението е осъществено от " съперници на режима в Кремъл ". Генерален щаб съобщи, че " удостоверява обстоятелството на военни дейности " край Теребрено, и съобщи, че офанзивата " е унищожила взводен опорен пункт на съветските войски ".

Легионът " Свобода России " също написа за унищожаването на взводен опорен пункт край Теребрено.

Губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков писа по-рано в канала си в Telegram, че село Теребрено в Краснояружкия регион е било обстрелвано от украинска страна. Селото се намира на няколко километра от границата с Украйна.

Гладков писа, че вследствие на боевете са потърпевши няколко къщи, а в Теребрено и прилежащото село Староселие е прекратено електричеството заради щета на електропровод. Губернаторът не оповестява за нанесени вреди на военни уреди.

През пролетта на тази година няколко въоръжени групировки нахлуха в Белгородска и Брянска област откъм Украйна. Отговорност за тези набези поеха легионът " Свобода России " и Руският доброволчески корпус.

Би Би Си не може да удостовери новината от самостоятелен източник.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР