Легенди и ужасни истории за вампири съществуват сред много нации,

...
Легенди и ужасни истории за вампири съществуват сред много нации,
Коментари Харесай

Демони и вампири: зловещата митология на Индия




Легенди и ужасни истории за вампири съществуват измежду доста народи, само че единствено в Индия, съвсем цялата митология е цялостна с чудовища-канибали и кръвопийци. Ракшаса Най-древният индийски вампирски дявол носи името Ракшаса и постоянно се загатва в такива културни монументи като Махабхарата и санскритския епос Рамаяна. Той живее в подземната страна Тала и се изобразява като страшилище, което трансформира външния си тип (Zona666.com).



Много характерности на Ракшаса са сходни на тези. които са присъщи на вампирите. Ракшаса излиза единствено през нощта, има дълги остри зъби, а слънчевата светлина може да го нарани или убие. Храни се с кръвта на живи същества. Специално ядене за него е кръвта на новородени бебета и бременни дами. Хората най-често се сблъсквали с Ракшаса на гробища, където той обичал да върви и да се присмива на смъртните, които идвали да погребат своите близки. В допълнение, Ракшаса има величие. Почти невероятно е да бъде погубен, с каквото и да е оръжие, по тази причина най-смелите герои в индийските митове били тези, които се биели с Ракшаса и са го отблъснали. Възможно е Ракшаса да бъде надвит, в случай че се употребява за настойник божеството Агни, или посредством слагане на капан, който да го изведе на ярка слънчева светлина. Пишача Още по-отвратителни чудовища са духовете, наричани Пишача (Pishacha), което безусловно се превежда като “сурово-месоядни ”.



Пишачите се появили от гнева на Брахма и са изобразени като доста нападателни същества. В съпоставяне с тях, Ракшаса е „ интелектуалец “, тъй като Пишачите съставляват единствено експанзия и предпочитание да гълтам човешка плът. В индийската традиция те са изобразени с изпъкнали очи, подути вени и огромни зъби. Понякога, те могат да се вселят в човешкото тяло и да принудят този човек да прави разнообразни неща. Могат да бъдат убити с огън или слънчева светлина. Но, даже и единствено човек да се ангажира с тях в борба е смъртоносно, защото всеки, който е бил в непосредствен контакт с тях, е умирал в границите на 9 месеца. Ветала Друго кръвожадно създание от индийските митове и легенди носи името Ветала. То може да приема всякаква форма, само че най-често се появява под формата на полу прилеп – полу човек. Ветала е основният воин на литературното произведение “Baital Pachisi ” – алманах от индийски приказки, който е написан на санскрит още през 11 век.



Четете още: Селекция на ужасни истории от английския фолклор Ветала е доста сърдит и садистичен дявол. Той може да яде трупове, само че нападна и живите хора. Пие от кръвта им, само че изключително избира деца. Съществува убеждението, че заровен човек, без да съблюдава главните ритуали, ще стане Ветала. За да не се случи това, е належащо да се извърши обред за изпъждане на духове. Бхута А в този момент, за създанието, наречено Бхута. Безумни, осакатени, умряли деца или хора, умрели от неочаквана насилствена гибел, да вземем за пример от ликвидиране, след гибелта се трансформират в Бхута. Най-често, Бхута се явява като светла бърза сянка или топка светлина, от време на време като мъгляв фантом, прилеп или бухал. Скриват се покрай гробища, остарели руини, изоставени къщи и тук-там за кремация. Атакуват скитници и инцидентни пасажери, а по-късно пият от кръвта им. Най-сладкия „ деликатес “ за тях е млякото, извлечено от стомасите на бебета, които неотдавна са кърмени.



Муло Следващото страшилище се назовава Муло, което значи „ Онзи, който е починал ”. Това са призраци на самоубийци или хора, убити при злополуки. Муло върви при тези, които са ги измъчвали в живота или са станали причина за тяхната гибелта, като пият кръвта им. Муло най-често наподобява на този човек, който е бил по време на живота си. Само по някакви дребни елементи, да вземем за пример от рана на ръката или шията от захапване, може да се разбере, че това не е жив човек. В допълнение, към жаждата за кръв на Муло, той има неотклонен полов вкус както към мъже, по този начин и към дами. Муло има доста характерности, които са свързани с европейските вампири. Например, боязън от слънчева светлина, от глог или трепетлика. Въпреки това, в тази ситуация на Муло, с цел да бъде погубен е належащо тялото му да е прободено със стоманени или стоманени игли, които да бъдат забити в сърцето, устата или очите. Брахмапаруша Но, един от най-лошите индийски вампири е дявол на име Брахмапаруша (Brahmaparusha). С големите си зъбиq той отхапва главата на жертвата и пие кръв непосредствено от раздрания врат. След това, той гълтам мозъка, раздира стомаха на натрупа и се увива с още топлите му вътрешности.



В положение на възторг, той извършва див и чудноват танц върху останките. Невъзможно е да бъде погубен, изпъден или да се избяга от него по какъвто и да е метод. Затова, когато човек срещне Брахмапаруша, това ще бъде последното нещо, което вижда в живота си.


Източник: zona666.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР