Легенди, допринесли много за българския баскетбол, ще се върнат на

...
Легенди, допринесли много за българския баскетбол, ще се върнат на
Коментари Харесай

Фикосота пуска най-доброто в Престиж Мача на звездите

Легенди, съдействали доста за българския баскетбол, ще се върнат на терена за малко, с цел да празнуват 20 години от най-успешния сезон на баскетболен клуб Фикосота от Шумен. В рамките на ПРЕСТИЖ Мача на звездите, който ще организира на 21 април от 19:00 часа в Арена " Шумен ", публиката в залата и пред телевизионните екрани ще може да види имена, носили наслаждение за почитателите по баскетболните терени през годините.

Ето имената на звездите, които ще забележим в неделя: Иван Ценов, Илиян Йорданов, Хрисимир Димитров, Пеньо Нацкин, Йордан Колев, Мариан Костадинов, Павел Ламбринов, Петър Петров, Пламен Христов, Даниел Димитров, Пламен Дечев, Любомир Амиорков, Красен Кирилов, Петър Митков Петров, Стефан Радушев, Валентин Стаменов, Десислав Димитров, Красен Кюркчиев, Жечко Кюркчиев, Станислав Станков.

Капитанът Николай Върбанов към този момент има своя тим. Тимът на национала ще се назовава " Златна Добруджа " - бранд на добричката компания " Савимекс ", позната като производител на тестени произведения за българския пазар. Ясен е и треньорът на отбора - наставникът на плевенския Спартак Александър Дяковски. Така плевенската " бригада " се събира в един тим, а заканите са да завоюват дуела със своите червени екипи. В сряда ще бъде оповестено и името на другия тим. Тогава ще бъдат обявени и участниците в състезанията и треньорите, които ще добавят тандемите.

Фирма " МегаТайм " пък ще раздаде специфични часовници на марката " G Shock " на спечелилите в състезанията, най-хубавия състезател и най-хубавия млад състезател. Поне един от почитателите ще има опция да си тръгне с съвременен часовник също.

Днес в Арена " Шумен " се състоя и конференция с присъединяване на кмета на града Любомир Христов, на финансовия шеф на " Фикосота " Петър Минчев, на шефа на спорта в Община Шумен Даниел Даулов и представителя на уредниците от " СпортЛаб " Стефан Августинов.

" Шумен ще бъде самобитен лакмус за бъдещето на българския баскетбол. Тук знаем, че публиката е запалена и поддържа своите любимци. От друга страна, градът няма тим в елитната дивизия. За страдание, знаем, че ползата към баскетбола у нас понижава. Затова цялостна зала с 17-1800 души ще значи, че има вяра ", сподели Августинов.

Кметът Любомир Христов съобщи, че зала " Арена Шумен " е подготвена да посрещне баскетболните звезди и почитателите на играта от града и страната. Кошовете към този момент са инсталирани, поръчан е още един авариен. Христов даже вкара първита топка в новите кошове в спонтанна конкуренция с Даулов, Минчев и Августинов.

" При първите ни диалози с господин Августинов не имах вяра, че това събитие ще се организира в Шумен. Залата още не беше пусната в употреба. Целта ни е да запалителен младежите да спортуват, да играят баскетбол ", сподели кметът Любомир Христов. Шефът във " Фикосота " и дълготраен шеф на баскетболния клуб Петър Минчев пък даде обещание, че след един сезон клубът ще е подготвен още веднъж да играе в Национална баскетболна лига.

" Радвам се, че събираме толкоз доста някогашни национали на едно място за юбилейното събитие. Спомняме си какъв тим сме имали и мечтаем какъв ще имаме. Сигурен съм, че скоро " Фикосота " още веднъж ще бъде фактор в българския баскетбол ", показа Минчев.

Телевизионен сътрудник на дуела е обичайно Българската национална телевизия, която ще излъчи онлайн дуела.

Предварителна стратегия на дуела:

16:30 Престиж Мач на звездите - непрофесионалисти
18:45 Церемония " 100 години баскетбол "
19:00 Престиж Мач на звездите - начало
19:02 Конкурс " Тройки "
19:20 Престиж Мач на звездите - първа четвърт
19:35 Конкурс " Умения "
19:55 Престиж Мач на звездите - втора четвърт
20:10 Конкурс " Забивки "
20:30 Престиж Мач на звездите - Фикосота против Звездите
20:45 Игра с публиката
20:50 Престиж Мач на звездите - последна четвърт
21:10 Награждаване
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР