Легендата за извънземните винаги е успявала да печели вниманието на

...
Легендата за извънземните винаги е успявала да печели вниманието на
Коментари Харесай

Когато японците срещнаха извънземни на брега

Легендата за извънземните постоянно е успявала да печели вниманието на аудиторията. Свикнали сме да реагираме на най-различни моменти, които в исторически проект демонстрират необясними завладяващи истории по отношение на НЛО. Факт е, че последната обява на NASA сподели някакви евентуални срещи и сходни обекти в небето. Дълго време се е считало, че самият Хитлер е имал такива контактки, откакто военната му промишленост е съумяла да изпревари останалите с 10-15 години.

В най-ранните архиви можем да открием доста забавни рисунки от шумерите, където са изобразени точно сходства на галактически кораби. Цивилизацията е съумяла да запази много завладяващи моменти тъкмо по тази тематика и няма по какъв начин да ги пренебрегваме, колкото и да не желаеме. Интересен факт е, че в японските архиви от XIX век демонстрират задоволително забавни архиви и рисунки. Съществуват две митове от разнообразни точки на Япония, само че пък се случват в задоволително непосредствен период. Едната насочва вниманието ни към Хараядори – провинция в Хитачи. Там локален риболовец вижда доста чудноват транспортен съд в морето, който до този миг не е съумял да забележи.

С размери от 3.3 метра височина и 5.4 метра широчина, това била много забавна особеност. В горната част имало прозорци, в ниската част участвали специфични шипове, които да защищават от възможни подводни камъни и скали. Рибарят, който открива тази лодка съумява да огледа и във вътрешността. По неговите думи, цялата лодка била изписана на доста чудноват език. Освен това участвали и движимости като шише с вода, храна и за най-голяма изненада – красива млада жена на възраст сред 18-20 години. Според рибаря, момичето не било по-високо от 1.5 метра, косата ѝ била алена, както и веждите. Била облечена във към момента непознати за Япония облекла. При опита да приказват, двете страни публично открили, че не могат да се схванат. Освен това в ръцете си държала специфична кутия, която не разрешавала на никой да я допре. Един от старейшините на селото споделя единствената версия за това събитие. Според него дамата е била принцеса от друга действителност и откакто изневерила на своя сътрудник. Най-вероятно е употребила utsuro-bune (името на лодката), с цел да избяга от своята действителност и да се избави.

 Utsuro-bune

Снимка: By Nagahashi Matajirou (Artist) – Nagahashi Matajirou: Ume-no-chiri (1844), Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=24118088

Старейшината допускал, че най-вероятно в кутията пази главата на своя ухажор. Фактите обаче са спорни за продължението по тематиката. Някои считат, че дамата е била върната назад в лодката и пусната в морето, с цел да отплава, други настояват, че откритата героиня е останала на плажа, където е открита и е остаряла там, пазейки наличието на кутията си. Според някои източници, когато пристигнало време да ревизират какво има във въпросната кутия, никой не съумял да я открие. Подобна е историята на Ume no chiri, където историята се повтаря. Японците вършат много проучвания, едното стартира през 1844 година, идващото започва през 1925 година и 1962 година През 2010 година са открити две доста специфични рисунки, които демонстрират по какъв начин са изглеждали въпросните лодки. Историята обаче не се задоволява единствено с рисунките на въпросните лодки. Кьокутей Бакин написа, че в миналото е чел в книгата „ Записки от видяното и чутото в Русия “ за рускините, които постоянно се обличали по този метод, а и написаното в лодката може да е било точно кирилица. Освен това не можел да разбере някои особености в легендата, тъй като тук-там се приказва да вземем за пример, че водата е 3.6 литра, а в други се споделя за 36 литра.

Никой не знае какъв брой са тъкмо. Факт е, че тази история продължава да се преглежда и до през днешния ден. Янагида Куньо прави забавно проучване по тази линия и открива, че легендата за изхвърлената незнайна жена в морето се предава и доста по-рано в годините, само че едвам при започване на XIX век се приказва за усъвършенствания на лодката като специфичен капак, който да защищава героинята. През 1997 година доктор Казуо Танака прави още един прочит и изследва въпросния скрипт от тази история.

Неговото мнение е, че НЛО-то е доста пресилена история и самата легенда е окрасявана и пътува из цяла Япония. Нещо още по-странно е, че местоположението на двете провинции, където е открита въпросната лодка, въобще не съществуват на картата. Друг минус на японската легенда е и фактът, че в историята можем да видим доста съществени пропуски в главния списък на клана Токугава. Обикновено сходни завладяващи истории се записват, а в цялата им история участва единствено срещата с английски мореплавател, която се случва през 1824 година Междувременно всички откриватели са безапелационни, че в този интервал, локалните поданици са имали извънредно съществени вярвания в паранормалното и други митове от този тип продължавали да се раждат.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР