Легендата за Джеймс Бонд и всички филми, могат да се

...
Легендата за Джеймс Бонд и всички филми, могат да се
Коментари Харесай

Поляк, сръбски плейбой, португалски фермер и перуанска комарджийка направиха за смях немското разузнаване през Втората Световна война

Легендата за Джеймс Бонд и всички филми, могат да се считат за една цялостна небивалица. Романтиката при шпионажа в никакъв случай не е съществувала, това продължава да е една рискова игра, в която великият холивудски воин просто няма никакво място. В историята са записани някои имена, които остават почтени за почитание и трансформират хода на не една война. Шпионите в действителност са специфична порода хора и тъкмо те знаят по какъв начин да играят подмолно, правейки героизъм след героизъм.

Сигурни сме, че знаете историята на Душко Попов – сръбски разузнавач, който се показва за добър другар на Хитлер, само че действително съумява да вземе сумата от близо 85 хиляди паунда, а с това да ги даде на МИ5. Попов влиза в разузнаването, откакто може да издържи един сериозен алкохолен тур с офицер от организацията, който ще съобщи, че това е верният човек за всяка една активност, изключително в родната Югославия. Попов има много по-сериозно добро име и скоро ще успее да направи връзки с немското разузнаване.

 Dusko Popov (final).jpg

Изпратен е в Ню Йорк, където ФБР ще даде апартамент, първокласни костюми и още доста други приятни облаги. Алкохолът и любовните запои също ще бъдат платени – част от тях се дават от американския поданик, само че други идват непосредствено от военната сметка на Хитлер.

Животът на Попов е толкоз занимателен, че ще изпрати записка на разузнаването през 1942 година и ще написа, че лекарят му е забранил да пие, пуши и даже да прави секс. Причината е, че сърцето му няма да издържи, само че единственото наслаждение е шоколад. Попов желае подобен за 100 $ и дамски копринени чорапи за още толкоз. Второто не е за него. Освен него и въздействието му върху Хитлер, няма по какъв начин да не обърнем внимание и на една доста специфична дама – Елвира Шадор.

Тя е щерка на перуански посланик и идва от доста положително семейство. Има съществено обучение и се чака да прави велики каузи, само че тук идва огромната изненада – хазартът. Тя не просто е обожател на другите игри, само че е и един изключително рисков човек на всяка една маса. Познава игрите и пази самообладание, с което ще притегли вниманието на мъже и дами. Рано или късно ще притегли вниманието и на сътрудници от МИ5. Тя е прибрана, когато към този момент е банкрутирала и се намира в общество, което не приема толкоз добре бисексуалните хора. Изпратена е в Лисабон, който към момента се счита за безпристрастен град.

Там открива немски шпионин на име Биел, който в очите ѝ можел да види, че тя му се доверява. Не е ясно кой е бил жертвата в тази среща, само че Елвира ще споделя всички секрети на англичаните и няма да се тормози от обстоятелството, че предава доверието на хората. Португалия е можела да влезе във войната, само че с помощта на връзките с Испания и обстоятелството, че Хитлер е избрал неверния кон за това съревнование, мрежата на младите сътрудници и опитите на Хитлер да възпламени война, в никакъв случай не се случват. Историците считат, че броят на жертвите ще е още по-голям, в случай че Португалия стартира да се активизира, само че Елвира се постарава да спре всички опити в самото начало.

 Roman Czerniawski.jpg

Роман Чернявски също ще има своето време, с цел да успее да попречи на Хитлер да разгърне своята война. Той е някогашен полски офицер от разузнаването, който съумява да избяга във Франция и да живее в заточение с вярата, че никой няма да го разкрие. Успява да вербува французи за своята идея, само че прави грешката да избере Матилда Кари. Тя е една от първите му информаторки, само че има доста нестабилна природа и постоянно приказва повече, в сравнение с е належащо.

Матилда е хваната през 1941 година и стартира да споделя за хората, с които се познава. Немският контрольор е Хюго Блийчър и до края на разпита ще има информация за цялата мрежа, която Роман е построил.

Следващата му спирка ще е точно полякът и след един много дълъг разпит, двамата стартират да приказват за бъдещето на окупирана Полша. За да има някакъв баланс, Хюго ще изиска да има двоен сътрудник в тази мрежа. Сделката е повече от ясна и скоро полякът ще „ избяга “ в Англия, където ще открие МИ5 и незабавно ще показа какво тъкмо се е случило във Франция. Британците знаят, че е двоен сътрудник, германците също, затова какво тъкмо следва?

Повечето поляци ще желаят гибелта му, само че британците считат да го създадат троен сътрудник. Докато е на тази позиция, той предава своя някогашен приятел, както и Матилде, която също е изпратена от англичаните като двоен сътрудник. Играта на котка и мишка ще бъде съдбовна за французойката, която в никакъв случай повече няма да бъде открита. Роман ще предава информация по своя лична преценка, само че германците ще получават минимум от нея. В мрежата от красиви измамници ще прибавим и Хуан Пуйол-Гарсия.

Той е пацифист по рождение и не обича нацистите. Няма триумф в основаването на своята плантация за пилета и бързо ще реши, че може да употребява свободното си време за други деяние. Опитва се да избяга от нацистите, само че британците не му издават документи. След като те не го желаят, той ще отиде самичък в немското посолство в Мадрид и ще им предложи да работи за тях. Идеята е в действителност безумна, само че германците ще издадат виза и ще желаят от испанеца да изпраща отчети по два пъти в седмица.

Хуан в никакъв случай не е посещавал Англия, в никакъв случай няма опция и да пътува, само че пък библиотеката е свободна и стартира да написа отчети от литературата. Нито един няма никаква стойност, само че въпреки всичко би трябвало да оправдае визата си. МИ5 ще засече пощата и ще чете отчетите му, само че алармата се подвига, когато отива в посолството на Съединени американски щати, с цел да изиска да се реалокира там. Британците виждат капацитета и незабавно го изпращат в централите, където ще продължи да написа своите писма под контрола на сътрудниците.

Писателят ще продължава да написа най-различни писма и да основава цяла мрежа от фашистки симпатизанти, с цел да може немското разузнаване да продължава да мечтае. Създава цяла империя от хора в Уелш, които са анти-семити и не обичат евреите. След това ще споделя по какъв начин има проекти за свалянето на английското държавно управление и един индийски стихотворец е подготвен да убие даже Чърчил.

Немците ще продължат да изпращат пари, с цел да заплащат на шпионите да не престават своята задача. Изпращат и радио, с което да се изпращат още повече приказки за несъществуваща немска опозиция. Испанецът е на ръба на самоубийство от напрежение, само че в никакъв случай не стопира да споделя легендите. До тук можем да открием, че Англия се пази и има преимуществото с всички двойни сътрудници.

При настъпването на известния десант в Нормандия, те ще решат да употребяват всички сили, с цел да объркат още повече съперника. За да може разследващите самолети да виждат скупчването на бойна техника, англичаните надуват купища играчки, които от високо да наподобяват на танкове, камиони, самолети и доста други. Германия би трябвало да има вяра, че опитите за пробив ще са ориентирани към Норвегия, а не към Южна Франция.

Душко Попов и Хаун ще изпратят известия, че голямата армада, която се събира в Доувър, би трябвало да замине за Кале (Франция)и ще бъде подготвена на пролет. Рамон ще изпрати проекти за инвазия в Бордо и ще твърди, че несъществуващата 4-та шотландска войска ще се събере в замъка в Единбург за освещаване и по-късно ще замине.

Елвира споделя, че пийнал британски офицер е споделил проектите за нахлуване в Бордо – югозападна Франция. Регион, където се намира мощната SS Panzergrenadier. Информацията може да се ревизира от разрушената „ Енигма “, която демонстрира придвижване на немските сили в тези райони. Очевидно е, че нацистите се връзват на тези митове и стартират да местят своите сили, вярвайки на подправените истории.

В 3 часа сутринта на 6 юни 1944 година Хуан ще изпрати радио известие до немците в Мадрид, с цел да удостовери, че немската флота е тръгнала към Кале. Съобщението ще стигне до Берлин, само че радистът ще спи до сутринта и в 8 часа ще успее да го съобщи на генералите. Хитлер ще е толкоз удивен от новината, че даже ще награди Хуан с орден за смелост, като физическото копие би трябвало да бъде предоставено след края на войната.

Дори и след началото на нашествието, Хитлер ще продължава да има вяра, че Кале ще бъде главната точка за нахлуване. Изпратени са повече от 15 бойни дивизии, както и спомагателна танкова, с цел да укрепи отбраната, само че в никакъв случай не се е стигнало до сходна среща. Бойните запаси стоят безучастно, до момента в който американците не престават да пробиват позициите на нацистите.

Заблудата оказва помощ за забележителното редуциране на войната. За страдание в немските отчети няма доста информация за предадените отчети и тяхната меродавност. Почти никой не може да удостовери и да уточни какъв брой религия е имало в изпращаните известия, само че инспекциите и връзките на всеки един двоен сътрудник ще са тествани неведнъж. Нито един от описаните не може да се счита за идеален воин или сътрудник от ранга на Бонд. Всички имат единствено една цел – просто да прегазят немския ботуш и да спрат безумието в Европа, а и освен.

   

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР