Легендата в ски спорта Марк Жирардели съобщи, че е придобил

...
Легендата в ски спорта Марк Жирардели съобщи, че е придобил
Коментари Харесай

Жирардели купил дела в „Юлен“ още през 2016 г., но не го казал, защото никой не го бил питал


Легендата в ски спорта Марк Жирардели заяви, че е придобил мажоритарния дял в " Юлен " - фирмата-концесионер на ски зоната в Банско, през 2016 година

Не съм го споделил още тогава, тъй като никой не ме е питал, сподели той в изявление за утринния блок на Нова телевизия.

Жирардели сподели, че процедурата по пазаруването била продължителна. По думите му, тя почнала през 2012 година В отговор на въпрос дали е купил компанията от Цеко Минев, който в България е свързван с концесионера на Банско, Марк Жирардели посочи, че е купил компанията от „ един фонд”, като нямал право да оповестява името му, тъй като е подписал декларация за конфиденциалност. Същият този фонд желал да си резервира дяловете, само че не го направил поради основаното напрежение. Той добави, че фондът бил доста огромен и работи на три континента.

В понеделник в прессъобщение екоминистерството заяви, че на среща с трима министри в Жирардели е посочил документи, че има 100% от собствеността на " Такс сървисиз лимитед " - компанията, която е мажоритарен притежател на " Юлен " АД.

С Цеко Минев ни свързват общи занимания – и двамата караме на драго сърце ски, обичаме природата и доста обичаме планината. За страдание той голф не играе и доста рядко се виждаме през лятото.”, сподели Марк Жирардели в отговор на въпрос какво го свързва с Цеко Минев.

Жирардели бе безапелационен, че в Банско не е издигнато безусловно нищо без позволение. В същото време той даде ясно да се разбере, че втори въжен превоз би трябвало да бъде построен.

„ Срам ме е да споделям, че 10 години не може да се направи и не можем добре да си обслужваме клиентите, тъй като те висят по 2 часа на опашка, с цел да се качат на лифта. Искаме Банско да стане прочут на целия свят”, разяснява Жирардели и не изключи опцията да влага и в други планове.

Премиерът Бойко Борисов, представен от българските организации разяснява, че Марк Жирардели несъмнено е международна големина за туризма, като изрази неразбиране за какво чак в този момент излиза наяве присъединяване му в „ Юлен “.

" И аз като вас чувам. Това чух през вчерашния ден. Това можеше да бъде направено преди години. Безспорно Марк Жирардели е на международна големина и за всеки туризъм, курорт и страна, да имаш сходни вложители е нещо доста хубаво. Но за какво тъкмо в този момент - не мога да се ангажирам да разясня, въпреки всичко е частен бизнес. Доколкото знам се среща с нашите министри и по този начин или другояче тематиката „ Банско “ би трябвало да я развързваме и да отиваме към решение, тъй като е един прелестен курорт “, сподели Борисов пред български публицисти във Виена.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР