Легендата в щангите Наим Сюлейманоглу е изпаднал в изкуствена кома,

...
Легендата в щангите Наим Сюлейманоглу е изпаднал в изкуствена кома,
Коментари Харесай

Шокираща новина! Един от най-великите български спортисти за всички времена е в кома! Даже синът му не знаеше

Легендата в щангите Наим Сюлейманоглу е изпаднал в изкуствена кома, оповестяват турските медии.

Според информацията трикратният олимпийски първенец е в сериозно положение поради чернодробна непълнота и се бори за живота си.

Един от най-великите български спортисти е в интензивното поделение на болница „ Бакъркьой Сади Конук “ в Истанбул, a съгласно персоналния му доктор Аднан Багръачък легендата се нуждае от незабавна трансплантация на черен дроб.

“Наим Сюлейманоглу има чернодробна непълнота. В най-скоро време би трябвало да му бъде направена трансплантация на черен дроб, с цел да му бъде избавен живота. Наим Сюлейманоглу е легенда, с помощта на който тази страна е спечелила безчет медали и е носителка на безчет върхове. В момента е в интензивното поделение и не е в схващане. Аллах да му е на помощ ”, показа доктор Аднан Багръачък.

Легендарният щангист не е поискал никой да знае за неговото заболяване. Той не е споделил за заболяването си даже на личния си наследник.

Най-великият щангист за всички времена е роден на 23 януари 1967 година в кърджалийското село Птичар. По време на така наречен Възродителен развой името му е променено на Наум Шаламанов. Той е троент олимпийски първенец и седемкратен международен първенец. Автор е на цели 46 международни върха. По време на международното състезание в Мелбърн, Австралия, през 1986 година Наим бяга в Турция, където живее и до през днешния ден.

Наим Сюлейманоглу печели златни медали на Олимпийските игри през 1988, 1992 и 1996 година. На Олимпиадата в Сидни през 2000 година прави три несполучливи опита да усъвършенства олимпийския връх, след което приключва спортната си кариера.
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР