Легендата в дългите бягания Кенениса Бекеле и етиопската звезда в

...
Легендата в дългите бягания Кенениса Бекеле и етиопската звезда в
Коментари Харесай

Кенениса Бекеле атакува рекорд в Индия

Легендата в дългите бягания Кенениса Бекеле и етиопската звезда в тези бягания Флорънс Киплагат потвърдиха, че ще вземат участие на надпреварата на 25 км в Колката на 17 декември. Това ще бъде първо съревнование за Бекеле в Индия. Етиопецът е притежател на три олимпийски трофеи и още 18 международни на писта и по кроскънтри. Това ще бъде и първият му старт в тази нетрадиционна дисциплинираност.

Големият въпрос преди този старт е дали Бекеле ще успее да усъвършенства международния връх на 25 км, който е 1:11:18 часа и беше подложен от кениеца Денис Кимето през 2012 година?

Най-доброто време на Бекеле на 25 км (засечено по време на маратон) е 1:12:47 часа от Берлин предходната година, когато той завоюва с време 2:03:03 часа - втори най-бърз резултат в историята на класическата отдалеченост от 42.195 км.

“След първото ми посещаване в Индия преди няколко години (като дипломат на полумаратона в Ню Делхи) постоянно съм желал да тичам тук. Състезанието на 25 км наподобява съвършена опция - маршрутът е исторически, чака се времето да бъде хубаво и се надявам да слага минимум нов връх на трасето”, сподели Бекеле.
Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР