Легендата на Ювентус и италианския футбол Джанлуиджи Буфон разкри единственият

...
Легендата на Ювентус и италианския футбол Джанлуиджи Буфон разкри единственият
Коментари Харесай

Буфон разкри единственото, което би отложило края

Легендата на Ювентус и италианския футбол Джанлуиджи Буфон разкри единственият сюжет, при който би отсрочил отдръпването си още малко. Италианският национал изрази подготвеност да отстъпи място на резервата си Войчех Шчесни, като би размислил само в случай че „ бианконерите” съумеят да завоюват Шампионската лига през този сезон.

Буфон: Щом си италианец, няма по какъв начин международната купа да не е цел

От много време се знае за проектите на Буфон да приключи кариерата си след Световното състезание през 2018 година. Евентуален триумф в ШЛ ще значи и присъединяване в Световното клубно състезание в края на идната година, а това е трофей, който липсва във визитката на 39-годишния пазач.

„ Няма никакви първи проблясъци да трансформира решението си, аз съм доста сигурен в своите избори”, разяснява Буфон.

„ Преди всичко аз съм доста спокоен човек и не се безпокоя за бъдещето, за това какво би могъл да съставлява моя живот. Просто би трябвало да се изправя очи в очи с истината и ще го сторя с възторг, предпочитание и любознание да се тествам.”

Буфон - най-хубав вратар за 2017-а

„ В последна сметка не бих трансформирал нищо просто с цел да изкарам още една или две години. Не мисля, че мога да прибавя или лишава нещичко към постигнатото от мен. Единственият метод да размисля минава през спечелването на Шампионската лига. Тогава ще си кажа: „ Окей, дано в този момент опитаме да спечелим Световното клубно първенство”. Може би Войчех Шчесни ще играе в един мач, а аз – в идващия. Все отново си мисля, че с вратар като него, който чака реда си, е най-удачно да му го отстъпя през идващия сезон”, добави Буфон.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР